GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιάτα, βάζα και κανάτες του Πικάσο στο σφυρί

Τι κοινό έχει ένας ταύρος με τη μούσα του Πάμπλο Πικάσο, Ζακλίν Ροκ; Και μια κουκουβάγια με ένα χρυσό μενταγιόν; Είναι όλα τους σχέ...


Τι κοινό έχει ένας ταύρος με τη μούσα του Πάμπλο Πικάσο, Ζακλίν Ροκ; Και μια κουκουβάγια με ένα χρυσό μενταγιόν;
Είναι όλα τους σχέδια που βγήκαν από το χέρι του διασημότερου ζωγράφου του 20ού αιώνα και δεν αποτυπώθηκαν σε καμβά αλλά πάνω σε κεραμικές επιφάνειες, την εποχή που ο Πικάσο ανακάλυψε τις δυνατότητες αυτού του νέου για εκείνον μέσο – ήταν 64 ετών – στο Βαλορί της Νότιας Γαλλίας.
Εκατόν εβδομήντα εξ αυτών – πιάτα, βάζα, κανάτες και κύπελλα – που σχεδιάστηκαν από τον Πάμπλο Πικάσο βγαίνουν σε δημοπρασία στις 7 Μαΐου από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο και εκτιμώνται από 480 έως 73.000 ευρώ.
Σε πολλά από τα έργα προς πώληση απεικονίζεται η ίδια η Ζακλίν Ροκ, την οποία ο Πικάσο γνώρισε στο εργαστήριο κεραμικής Μαντούρα στο οποίο εκείνη εργαζόταν, ενώ σπάνια είναι τα χρυσά κομμάτια, όπως ένα μενταγιόν, αλλά και τα ασημένια, όπως το πιάτο που άρχισε να φτιάχνει το 1956, αλλά για την ολοκλήρωσή του σε ασήμι χρειάστηκε δέκα χρόνια.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση