GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια βιταμίνη επηρεάζει την επιτυχία της τεχνητής γονιμοποίησης

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από τη μελέτη CMAJ υποστήριξαν ότι η τεχνητή γονιμοποίηση έχει μεγαλύτερη επιτυχία μεταξύ εκείνων ...



Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από τη μελέτη CMAJ υποστήριξαν ότι η τεχνητή γονιμοποίηση έχει μεγαλύτερη επιτυχία μεταξύ εκείνων των γυναικών που παρουσιάζουν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Η μελέτη διεξήχθη στο νοσοκομείο Mount Sinai του Τορόντο και συμπεριέλαβε 173 γυναίκες που υποβλήθηκαν στη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D στην αιματική κυκλοφορία είχαν 52,7% πιθανότητα μιας επιτυχούς σύλληψης και εγκυμοσύνης μετά από τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή ακόμα και με έλλειψη της βιταμίνης να διαμορφώνεται στο 34,7%.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα παρόντα ευρήματα επισημαίνουν την ανάγκη ελέγχου των επιπέδων της βιταμίνης D σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, αλλά και σε εκείνες που μπαίνουν στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Μάλιστα, επισήμαναν ότι η συμπληρωματική χορήγηση της βιταμίνης D σε γυναίκες με ανεπαρκή επίπεδα ή έλλειψη αυτής μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχή σύλληψη και εγκυμοσύνη μετά από τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση