GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν Ιντάλγκο: Πρώτη γυναίκα δήμαρχος για το Παρίσι

Η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό, 54 ετών, εξελέγη επίσημα σήμερα δήμαρχος του Παρισιού, έξι ημέρες μετά τη νίκη της στις δημοτικές εκλογέ...


Η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό, 54 ετών, εξελέγη επίσημα σήμερα δήμαρχος του Παρισιού, έξι ημέρες μετά τη νίκη της στις δημοτικές εκλογές, και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.
Μοναδική υποψήφια, η Ινταλγκό, παιδί ισπανών μεταναστών που απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα σε ηλικία 14 ετών, εξελέγη από το Συμβούλιο του Παρισιού με 91 ψήφους υπέρ σε σύνολο 163. Διαδέχεται τον Μπερτράν Ντελανοέ, του οποίου ήταν το δεξί χέρι για δεκατρία χρόνια.
Η υποψήφια των σοσιαλιστών, που υποστηρίχθηκε από τους οικολόγους και τους κομμουνιστές και είχε έρθει δεύτερη στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 23 Μαρτίου πίσω από την υποψήφια της δεξιάς Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ, συγκέντρωσε στο δεύτερο γύρο σχεδόν το 53% των ψήφων στο σύνολο της πρωτεύουσας, σε ένα πλαίσιο, ωστόσο, πολύ δυσμενές για την κυβερνώσα αριστερά.
Αυτή η «έντιμη», «επιμελής», «μετριόφρων», όπως την περιγράφουν οι οικείοι της, μελαχρινή γυναίκα από την Ανδαλουσία, οπαδός ενός ρεαλιστικού σοσιαλισμού, υποσχέθηκε να κάνει το Παρίσι «μια πόλη πιο δίκαιη και πιο αλληλέγγυα» συνεχίζοντας την εργασία που ξεκίνησε ο μέντοράς της Μπερτράν Ντελανοέ.
Γεννημένη στις 19 Ιουνίου 1959 στο Σαν Φερνάντο της Ανδαλουσίας την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο, και νεαρή μετανάστης στη Λιόν προτού «ανέβει» στο Παρίσι το 1984, η Ινταλγκό είναι πτυχιούχος εργατικού δικαίου.
Ασχολήθηκε στην αρχή με το συνδικαλισμό, προσχώρησε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1994 και τρία χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται στο γραφείο της υπουργού Εργασίας των σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί. Από το 2001 ήταν η πρώτη αναπληρώτρια του δημάρχου του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ.
Η Αν Ινταλγκό, παντρεμένη σε δεύτερο γάμο από το 2004, είναι μητέρα τριών παιδιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση