GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για τις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση της MARC, κατά το χρονικό διάστημα 27 - 31 Μαρτίου, για λογαριασμό τής «Ε», κατέγραψε την «πρόθεση ψήφου» ενόψει των Ευρωεκλο...

Δημοσκόπηση της MARC, κατά το χρονικό διάστημα 27 - 31 Μαρτίου, για λογαριασμό τής «Ε», κατέγραψε την «πρόθεση ψήφου» ενόψει των Ευρωεκλογών, καθώς και την άποψη των ερωτηθέντων περί «καταλληλότητας χειρισμού των προβλημάτων» από τους πολιτικούς αρχηγούς των Κομμάτων.
Χαρακτηριστικό της επικρατούσας απαισιοδοξίας, οι απαντήσεις που δείχνουν ότι, το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα και δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας (μόλις το 25,1% πιστεύει το αντίθετο).

Πιο αναλυτικά, στην «πρόθεση ψήφου» Ευρωεκλογών τα ποσοστά έχουν ως εξής (Στην παρένθεση η αντίστοιχη μέτρηση τού Φεβρουαρίου 2014):
- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 21,8% (21,7)
- Ν.Δ.: 19,7% (17,5%)
- Χ.Α.: 7,6% (8,7%)
- Το Ποτάμι: 6,4% (-)
- ΚΚΕ: 5,2% (5,1%)
- Ελιά: 4,3% (4,0%)
- ΑΝ.ΕΛ.: 4,2% (3,1%)
- ΔΗΜ.ΑΡ.: 3,1% (3,0%)
- ΛΑ.Ο.Σ.: 1,5% (1,0%)
- Οικολόγοι: 1,4% (1,5%)
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,0% (-)
- Άλλο μικρότερο Κόμμα: 3,8% (4,6%)
- Άκυρο - λευκό / αποχή: 5,1% (11,2%)
- Αδιευκρίνιστη: 14,9% (18,6%).

Τα ποσοστά χωρίς τα άκυρα - λευκά / αποχή - αδιευκρίνιστη
- ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,2%
- Ν.Δ.: 24,6%
- Χ.Α.: 9,5%
- Το Ποτάμι: 8,0%
- ΚΚΕ: 6,5%
- Ελιά: 5,3%
- ΑΝ.ΕΛ.: 5,3%
- ΔΗΜ.ΑΡ.: 3,9%
- ΛΑ.Ο.Σ.: 1,9%
- Οικολόγοι: 1,7%
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%
- Άλλο μικρότερο Κόμμα: 4,9%.

Στην ερώτηση "με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Χώρας" τα ποσοστά, ανά πολιτικό αρχηγό, έχουν ως εξής:
- Α. Τσίπρα: 22,7%
- Α. Σαμαρά: 21,6%
- Φ. Κουβέλη: 4,7%
- Δ. Κουτσούμπα: 4,2%
- Π. Καμμένου: 4,0%
- Ν. Μιχαλολιάκου: 3,6%
- Σ. Θεοδωράκη: 3,2%
- Ε. Βενιζέλου: 3,0%
- Α. Αλαβάνου: 0,9%
- Οικολόγων: 0,2%
- Άλλου: 3,0%
- Με κανένα: 27,8%
- Δ.Α.: 1,1%.

2 σχόλια

  1. Σαμαρά εγέρθουτου!....

    Του Κώστα Βαξεβάνη

    Μπορεί κάποιος να πιστέψει έναν φασίστα, ο οποίος έχει ήδη καρφώσει έναν σύντροφό του (τον οδηγό του Τραγάκη) και έναν ομοϊδεάτη συνομιλητή του (τον ίδιο τον Μπαλτάκο); Μπορεί να πιστέψει έναν φασίστα που η ιδεολογία του ξεχειλίζει από βία, συκοφάντηση και κυνισμό, που ρίχνει λάσπη για να οικοδομήσει τον κόσμο των σκοτεινών ονείρων του; Προφανώς και όχι.

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης όμως δεν μετέφερε καμιά μαρτυρία ή άποψη. Ήταν απλώς το τρίποδο μιας κάμερας που κατέγραψε μια πραγματικότητα που επιμελώς έκρυβαν.

    Ο Βενιζέλος, το άλλο τριπόδι, αυτό του Σαμαρά, κατηγόρησε όσους πιστεύουν τη Χρυσή Αυγή και τις καταγγελίες της. Όμως οι αποκαλύψεις δεν έγιναν από τη Χρυσή Αυγή, αλλά από τον Μπαλτάκο. Το βασικό στέλεχος του Σαμαρά, τον επί 30 χρόνια φίλο του, τον κυβερνώντα την κυβέρνηση και τον αντικομμουνιστή των αντικομμουνιστών.

    Ο ίδιος ο Σαμαράς παραμένει άφαντος και φαντάζομαι άυπνος και σχεδόν άυλος, χωρίς την υλική υπόσταση που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός και πολιτικός άντρας που αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Η Ελλάδα βουλιάζει μέσα στα βοθρολύματα που ξεχειλίζουν, στα σάλια που έτρεχαν από τις μασέλες της εξουσίας και έγιναν ξαφνικά πτύελα. Όλοι φτύνουν τον Μπαλτάκο. Παλιοί του φίλοι, πολιτικοί υποτακτικοί και κυρίως ο Σαμαράς.

    Χρειάστηκε ένα βίντεο για να καθαρίσει η εικόνα της κοινής γνώμης. Η ομάδα Σαμαρά, στο πρόσωπο του Μπαλτάκου, τοποθετημένη κάτω από τις εικόνες της υποκριτικής πίστης, στην πραγματικότητα συνωμοτούσε, έβριζε, απεργαζόταν παραθεσμικές λειτουργίες.

    Και ξαφνικά όλα γύρισαν ανάποδα. Όλες οι πατριωτικές φανφάρες, οι εθνικές κορώνες, οι θρησκευτικές επικλήσεις, οι ευρωπαϊκές προοπτικές έγιναν απλώς δύο τύποι που ήταν αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα προκειμένου να αλληλοεξυπηρετηθούν.

    Οι πολιτικές εξελίξεις που έρχονται είναι απρόβλεπτες.

    Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ως όμηρος της ιδεοληψίας του, των ακραίων απόψεών του και του τρίπτυχου «πατρίς, θρησκεία, μνημόνιο» και κατέληξε όμηρος της Χρυσής Αυγής.

    Ο Σαμαράς παίζοντας με τα κάρβουνα του φασισμού, πίστευε πως θα καταφέρει να μην καεί και έτσι μουτζουρώθηκε. Η σχέση του με την πραγματικότητα που αρνείται αποτυπώνεται ως βρώμικα στίγματα στα βίντεο του Κασιδιάρη.

    Την ώρα που οι πολίτες κατανοούν, ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει, γιατί απλώς αντιλαμβάνεται το λάθος του ως λάθος τακτικής και όχι πίστης του σε συγκεκριμένα πράγματα και πολιτικές...

    Πριν μερικούς μήνες αντιλαμβανόταν τους φασίστες ως τα παραστρατημένα παιδιά της δεξιάς που οφείλει να τα επαναφέρει στο δικό του γήπεδο το οποίο είχε καλύτερο προπονητή.

    Ξαφνικά στα όνειρά του εμφανίζεται ο Καιάδας ο οποίος λέει το εφιαλτικό “Αντώνη εγέρθουτου”.

    Το χειρότερο από όλα είναι πως ο Σαμαράς αφού νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή χρησιμοποιώντας την ατζέντα και τα συνθήματά της, αφού τη χρησιμοποίησε για τα πολιτικά του συμφέροντα, τώρα της επιτρέπει να αυτοχαρακτηρίζεται θεματοφύλακας της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, δείχνοντας τον ίδιο ως αυτόν που απειλεί τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΨΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ...

    «Να μη γίνουν ρυθμιστές οι χρυσαυγίτες». Έτσι ξεκίνησε η μέρα με τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΒΗΜΑ». Στη συνέχεια πήραν την καραμέλα ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπαδημούλης – ο οποίος απορώ γιατί χώνεται από τη στιγμή που ο Βενιζέλος δήλωσε: «Εγώ και ο Σαμαράς εγγυόμαστε τη σταθερότητα της χώρας».

    Πρώτον, στους χρυσαυγίτες έδωσε την άδεια να γίνουν ρυθμιστές ο Άρειος Πάγος που δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε το βομβιστικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου κι έτσι τους έδωσε το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές.

    Δεύτερον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψε σε ρυθμιστές η ασυλία που τους παρείχε για όλα τα εγκλήματά τους η συγκυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

    Τρίτον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψαν σε ρυθμιστές οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εξόργισαν τους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους εντελώς βλακωδώς ανακάλυψαν στο «πρόσωπο» της Χρυσής Αυγής τον μασκοφόρο εκδικητή που θα έμπαινε στη Βουλή και «θα πλάκωνε στα κλωτσομπουνίδια τους αλήτες πολιτικούς».

    Πέμπτον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψαν σε ρυθμιστές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έσπειραν, καλλιέργησαν και καρπώθηκαν τη σοδειά της θεωρίας των δύο άκρων.

    Έκτον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψε σε ρυθμιστές ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας βασικότατους ρόλους εντός της κυβέρνησης σε «μεταμελημένους» νεοναζί, σε ακροδεξιά παράσιτα με νεοφιλελεύθερη ρητορική και περήφανους υβριστές της Αριστεράς.

    Έβδομον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψε σε ρυθμιστές το ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να στηρίζει τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα ομολογεί πως γνωρίζει ότι ο Σαμαράς εκτός από τον Μπαλτάκο έχει γύρω του και αρκετούς άλλους… Μπαλτάκους. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος … κάλεσε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία να μην επιλέξει τον Φαήλο Κρανιδιώτη για το ευρωψηφοδέλτιό της καθώς έχει κατά καιρούς εκφράσει ακροδεξιές απόψεις.

    Το λέει και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία προσφάτως αναβαθμίστηκε σε εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά πάνελ.

    Όγδοον, τους χρυσαυγίτες τους μετέτρεψε σε ρυθμιστές το MEGA (ιδιοκτησία των εκδοτών των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΒΗΜΑ) ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1, που τους σύστησαν στο τηλεοπτικό κοινό, τους «φυσιολογικοποίησαν»ως πολιτικό σχηματισμό και έκρυβαν τα καθημερινά τους εγκλήματα εναντίον Ελλήνων και μεταναστών.

    Επίσης, τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και διάφορες εφημερίδες που μετέτρεψαν τους χρυσαυγίτες σε καλούς προσκόπους οι οποίοι περνούσαν τις γιαγιάδες από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

    Κατόπιν τούτων και πολλών άλλων, καλό και χρήσιμο είναι να κοπεί η πλάκα της ανησυχίας κάπου εδώ.

    Επιχειρηματίες, πολιτικοί και ΜΜΕ που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον ακροδεξιό συρφετό του Σαμαρά δεν γίνονται πιστευτοί όταν δηλώνουν την ανησυχία τους για το ρυθμιστικό ρόλο της Χρυσής Αυγής.

    Έναν ρόλο που όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι ίδιοι της τον παραχώρησαν... μαζέψετε τον Αδωνι πριν μας οδηγήσει σε ΕΜΦΥΛΙΟΟΟΟΟ ..ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ το ξέρουν όλοι πια και τα μικρά παιδιά....αν όμως έχετε αποφασίσει εμφύλιο θα σας κυνηγήσουμε σε όλο τον πλανήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση