GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτείται ο ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλει μέσα στον επόμενο μήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Σ...



Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλει μέσα στον επόμενο μήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Λάχνταρ Μπραχίμι, μετά την οριστική διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Ο 80χρονος Αλγερινός απεσταλμένος έχει ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν για τις προθέσεις του αλλά συνεχίζει να ασκεί το ρόλο αυτό έως ότου εξευρεθεί το πρόσωπο το οποίο θα τον διαδεχθεί. Ο Μπραχίμι αναμένεται να αποχωρήσει έχοντας συντονίσει ήδη δύο γύρους ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στη Γενεύη, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα πέραν της εκεχειρίας μιας εβδομάδας στη Χομς.

Ο Μπραχίμι ανέλαβε τον ρόλο αυτόν τον Σεπτέμβριο του 2012 διαδεχόμενος τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Άναν, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε, αφού δεν πέτυχε παρά ελάχιστη πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση