GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Παπανδρέου: Δεν σχολιάζω την Πρωταπριλιά φήμες για ίδρυση νέου κόμματος

«Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Bloomb...



«Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Bloomberg, απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται μετά την καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες την Κυριακή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή του όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις φήμες των τελευταίων ημερών που τον θέλουν να ιδρύει νέο κόμμα.

Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να τοποθετηθεί, επιχειρώντας να δώσει μια «χιουμοριστική πινελιά» στο θέμα: «Θεωρώ ότι είναι απλώς φήμες. Και το να μιλά κανείς για φήμες την Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το «όχι» του στο άρθρο περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζων ως «μια προσωπική, πολιτική ψήφο και μια κίνηση ώστε να δούμε κάποια πράγματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και γενικά αναφορικά με την τραπεζική κρίση».

Πρόσθεσε δε πως ο ελληνικός λαός έχει υποστεί αρκετές θυσίες για τη σωτηρία και την στήριξη του πιστωτικού συστήματος. «Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να ζητούμε να επωμιστεί νέα βάρη με την ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των τραπεζών με ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη πως δεν θα έθετε ποτέ σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία και ότι συνεχίζει να στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Τόνισε δε ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για μία κυβέρνηση συνεργασίας.
Εξέφρασε επίσης την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σε σειρά τομέων από τη Δικαιοσύνη ως την φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να εξαλειφθούν φαινόμενα «πελατειακού καπιταλισμού».

Σχετικά με τις ευρωεκλοηγές και σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε ότι θα διεξαχθεί μάχη στήθος με στήθος, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη θα υπερισχύσει η ψήφος διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.

3 σχόλια

  1. Ο ηθικός και ευγενής: Ο Παπανδρέου δεν έθεσε σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία,γι αυτό ψήφισε μετά την εξάντληση του καταλόγου, όταν ήταν βέβαιο ότι το Νομοσχέδιο είχε ήδη ψηφισθεί.
    Ο ανήθικος αγενής : Ο Βενιζέλος είναι τόσο εμπαθής και μισαλλόδοξος, που με τις αγοραίες φράσεις (πουστόγερος, τρελός), κατέβασε το κοινοβουλευτικό επίπεδο στο πεζοδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΚΕΓΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΚΕΓΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση