GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολλανδία: Δεν υπάρχει άλλη δυτική χώρα σαν την Ελλάδα που να καταβάλλει τόσες προσπάθειες

Σε δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας σημειώνεται πως στις Βρυξέλλες υπάρχει ακόμη επιφυλακτικότητα, καθώς -όπως αναφέρεται- «απ...



Σε δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας σημειώνεται πως στις Βρυξέλλες υπάρχει ακόμη επιφυλακτικότητα, καθώς -όπως αναφέρεται- «από τότε που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του...
2009 ότι το έλλειμμα δεν ήταν 3,7% αλλά 12,7%, η Ελλάδα έχει απογοητεύσει πολλές φορές».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ακόμη και στο Στρασβούργο θα αποθεωθεί, μετά την τόλμη απευθυνθεί στην αγορά κεφαλαίων» τιτλοφορεί άρθρο της, που υπογράφει ο Ulko Jonker, η ολλανδική εφημερίδα «Het Financieelde Dagblad», μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως στις Βρυξέλλες υπάρχει ακόμη επιφυλακτικότητα, καθώς -όπως αναφέρεται- «από τότε που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2009 ότι το έλλειμμα δεν ήταν 3,7% αλλά 12,7%, η Ελλάδα έχει απογοητεύσει πολλές φορές».

Ωστόσο, «εφόσον το πρώτο ομόλογο αποδειχθεί επιτυχές, η ανάσα ανακούφισης θα είναι εκκωφαντική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος, ο οποίος παραθέτει, δίκην χρονικού, τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών, από την αρχή της κρίσης, οπότε κουβεντιαζόταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, έως τη στιγμή που η Ελλάδα «παραπαίουσα αρχίζει πάλι να πατά σε στέρεο έδαφος, να αξιοποιεί τις φυσικές της πηγές, τον ήλιο και τη θάλασσα και να σημειώνει μεγάλο κέρδος από τον τουρισμό».

«Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει είναι τόσο δρακόντειες που η περιστασιακή απρόθυμη εφαρμογή τους και η αδράνεια δεν εμποδίζουν τη χώρα να είναι ο περήφανος αρχηγός των μεταρρυθμίσεων των χωρών του ΟΟΣΑ κατά το 2013» σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Δεν υπάρχει άλλη δυτική χώρα, που να καταβάλλει τόσες προσπάθειες».

Ο αρθρογράφος αναφέρει ακόμη πως η χρονική στιγμή είναι καλή. «Η Ελλάδα θα πάει στις αγορές λίγο πριν ο Ευρωπαίος πολίτης πάει στις κάλπες. Ως εκ τούτου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας πρωθυπουργός που με πλειοψηφία δύο εδρών πατάει σε πολιτικό τεντωμένο σχοινί, στο Στρασβούργο μπορεί να αποθεωθεί. Μπορεί ο αγώνας να τελειώσει με 1-1 ανάμεσα στα καθιερωμένα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και τους ευρωσκεπτικιστές της αντιπολίτευσης, που χάρη στην ελληνική κρίση ανέβηκαν τα ποσοστά τους» λέει.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση