GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Βερολίνο “ανησυχεί ” για τις εξελίξεις στην ανατ. Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση "ανησυχεί πολύ" για τα γεγονότα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Ουκρανία με την κατ...


Η γερμανική κυβέρνηση "ανησυχεί πολύ" για τα γεγονότα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Ουκρανία με την κατάληψη κρατικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως θα συνεργασθεί με το νέο Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν για να εξασφαλίσουν ότι οι συμφωνίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ουκρανία θα εφαρμοσθούν το συντομότερο δυνατόν.
"Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ντονέτσκ και το Χάρκοβο είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε πολύ όλοι στη γερμανική κυβέρνηση", δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
"Πρέπει επειγόντως να ανανεώσουμε την έκκλησή μας προς όλους αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης να βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση", δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε δήλωσε από την πλευρά του στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον γάλλο ομόλογό του Σαπέν ότι οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν πως "συμφωνούν πλήρως πως αυτό που συμφωνεί το ΔΝΤ θα εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατόν".
Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία δήλωσε πως ελπίζει ότι θα λάβει φέτος εξωτερική βοήθεια ύψους 13 δισεκ. δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται 7 δισεκ. που θα διατεθούν από το ΔΝΤ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΙΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση