GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ουκρανικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από αεροσκάφη της Ρωσίας

Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία 24ωρα, την ώρα που η ανατολική Ουκραν...



Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία 24ωρα, την ώρα που η ανατολική Ουκρανία «βράζει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν.

Ο συνταγματάρχης Γουόρεν κάλεσε τη Μόσχα να «λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης» στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση διεθνών παρατηρητών που κρατούνται από το βράδυ της Παρασκευής από φιλορώσους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ. Οι φιλορώσοι υποστηρίζουν ότι μαζί με την ομάδα των παρατηρητών ταξίδεψε και ένας κατάσκοπος από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Η ομάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και αποτελείται από τέσσερις Γερμανούς αξιωματούχους, έναν Πολωνό, έναν Δανό, έναν Σουηδό και έναν Τσέχο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, η ομάδα συνοδευόταν από πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν καταλήφθηκε από τους αυτονομιστές.

Πηγές του υπουργείου υποστηρίζουν ότι οι διεθνείς παρατηρητές πιθανότατα κρατούνται στο κτίριο της κρατικής ασφάλειας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο φιλορώσων.

Παράλληλα, η Δύση συντονίζει τις κινήσεις της για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με το βλέμμα στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Ιταλίας πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή συμφωνώντας «να εργαστούν στενά από κοινού, μέσω της G7, καθώς και της ΕΕ, για να συντονίσουν πρόσθετες ενέργειες», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν στοχευμένες κυρώσεις για να απαντήσουν στις τελευταίες ρωσικές ενέργειες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και προστίθεται ότι «οι ηγέτες υπογράμμισαν πως η Ρωσία μπορεί ακόμη να επιλέξει μια ειρηνική επίλυση της κρίσης, συμπεριλαμβανόμενης της εφαρμογής της συμφωνίας της Γενεύης».

Η Ρωσία έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, ενώ φιλορώσοι αυτονομιστές συνεχίζουν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια στις ανατολικές πόλεις, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις τόσο του Κιέβου όσο και της Δύσης.

1 σχόλιο

  1. Αυτά σας κρύβουν για να ψηφίσετε ξανά τους υποψηφίους ( επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους ) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- Ελιάς, του Ποταμιού, της Δημάρ και του Λάος στις τριπλές κάλπες και μετά θα έρθει ακόμα μεγαλύτερο αγγούρι. Διαβάστε τα :

    Με τίτλο: "Κρυφά μέτρα 6 δισ. έως το 2018" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι "το μεσοπρόθεσμο φέρνει λιτότητα διαρκείας". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για "νέο «κούρεμα» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η τρόικα". Παράλληλα προβλέπονται "επιπλέον φόροι ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ", αλλά και "μαχαίρι στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την τοπική αυτοδιοίκηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση