GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Σχέδιο της CIA το ίντερνετ

Ημέρες του Ψυχρού Πολέμου ή της εποχής που και ο ίδιος ήταν υπάλληλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θύμισε η αποστροφή του Βλα...



Ημέρες του Ψυχρού Πολέμου ή της εποχής που και ο ίδιος ήταν υπάλληλος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θύμισε η αποστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν για το διαδίκτυο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ αποκάλεσε το ίντερνετ «σχέδιο της CIA».

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Αγία Πετρούπολη ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το ίντερνετ στήθηκε από την αμερικανική μυστική υπηρεσία, η οποία εξακολουθεί να το αναπτυσσεί.

Το έθνος έχει καθήκον να αντισταθεί σε αυτή την επιρροή και «να παλέψει για τα συμφέροντά του» online.

Ο Πούτιν έχει από καιρό αφήσει υπονοούμενα ότι θέλει μια ρωσική εναλλακτική του παγκόσμιου ιστού, πρόταση που έχει κερδίσει έδαφος σε Γερμανία, Βραζιλία κ.α., όπως γράφει ο Guardian, μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για την έκταση της εισβολής της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή το Skype.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα οι σημερινές δηλώσεις Πούτιν ακολουθούν τη διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από τη ρωσική βουλή και απαιτεί από όλα τα ξένα κοινωνικά δίκτυα να διατηρούν σέρβερς σε ρωσικό έδαφος ενώ τα υποχρεώνει να διατηρούν τουλάχιστον για έξι μήνες όλες τις πληροφορίες για τους χρήστες τους.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση