GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Facebook αγόρασε την εταιρεία του Oculus Rift

H Οculus VR, η εταιρεία που κατασκευάζει το Oculus Rift έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, με το κοινωνικό δίκτυο Facebook να συμφωνεί απροσδ...


H Οculus VR, η εταιρεία που κατασκευάζει το Oculus Rift έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, με το κοινωνικό δίκτυο Facebook να συμφωνεί απροσδόκητα στο να ξοδέψει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον κατασκευαστή του εικονικής πραγματικότητας headset.
To Facebook δεν θα ρίξει πολλά μετρητά για την σχετικά νέα εταιρία, αντιθέτως πρόκειται να δώσει 400 εκατομμύρια δολάρια συν 23.1 εκατομμύρια μετοχές της Facebook αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε μετρητά και μετοχές αν το Oculus Rift πετύχει κάποιους στόχους.
H Oculus VR θα διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στην California, από όπου και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Οculus Rift headset σαν ανεξάρτητο τμήμα του Facebook. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, και είναι μία “οριστική συμφωνία”.
Για αυτήν την συμφωνία ο Mark Zuckenburg ιδρυτής και CEO του Facebook δήλωσε: “Το κινητό είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας του σήμερα και πλέον ετοιμαζόμαστε και για τις πλατφόρμες του αύριο. Η Οculus VR έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα που έχουμε δει και να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε, παίζουμε και επικοινωνούμε.”
Ο Brendan Iribe CEO της Oculus VR δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός οτι θα δουλέψουμε με τον Mark και την ομάδα τoυ Facebook ώστε να μπορέσουμε να σας παραδώσουμε την καλύτερη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η εικονική πραγματικότητα θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις κοινωνικές εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους με μαγικούς νέους τρόπους. Είναι μια μεταμορφωτική και διασπαστική τεχνολογία, που επιτρέπει στον κόσμο να γνωρίσει το αδύνατο, και αυτό είναι μόνο η αρχή”.
Σε ένα δελτίο Τύπου που ανακοινώνεται η συμφωνία, το Facebook αναγνώρισε ότι η Oculus VR είναι ακόμα «εν τη γενέσει», αλλά δήλωσε ότι σχεδιάζεται να επεκτείνει την Oculus και σε άλλους τομείς εκτός του gaming όπως οι επικοινωνίες, τα μέσα ενημερώσεις, η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση.
Με δεδομένες αυτές τις ευρείες δυνητικές εφαρμογές, η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για να αναδειχθεί η επόμενη πλατφόρμα επικοινωνίας.
Πηγή: Moderngamer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση