GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση κόλαφος της FIFA για την Μπαρτσελόνα

Σαν βόμβα έσκασε στους μπλαουγκράνα η απόφαση της FIFA να την τιμωρήσουν με απαγόρευση μεταγραφών εντός και εκτός Ισπανίας για δύο περιό...

Σαν βόμβα έσκασε στους μπλαουγκράνα η απόφαση της FIFA να την τιμωρήσουν με απαγόρευση μεταγραφών εντός και εκτός Ισπανίας για δύο περιόδους, αλλά και... η επιβολή προστίμου ύψους 370.000 ευρώ, εξαιτίας μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς μεταγραφής παικτών κάτω των 18.

Οι ποινές επιβλήθηκαν από την FIFA και από το σύστημα παρακολούθησης μεταγραφών της παγκόσμιας ομοσπονδίας καθώς διαπιστώθηκε τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παραβάσεις στην πρώτη εγγραφή νεαρών ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό και συμμετοχή συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με την ομάδα από το 2009 έως το 2013.

Το άρθρο 19 επιτρέπει τις διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών μόνο όταν ο ποδοσφαιριστής συμπληρώνει τα 18 του χρόνια, ενώ το ίδιο άρθρο επιτρέπει μεταγραφές μικρότερων ποδοσφαιριστών σε τρεις περιπτώσεις οι οποίες χρειάζονται αξιολόγηση από την Επιτροπή Ιδιότητας του Ποδοσφαιριστή.

«Στην προκειμένη περίπτωση, έχει δηλωθεί ότι η Μπαρτσελόνα έχει παραβιάσει το άρθρο 19 του κανονισμού με 10 ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία, αλλά έχει διαπράξει και άλλες παραβιάσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές σχετικά με το άρθρο 2 του κανονισμού» αναφέρει η πειθαρχική επιτροπή της FIFA.

Η FIFA θεωρεί τις παραβιάσεις σοβαρές και γι αυτό τον λόγο αποφάσισε να επιβάλλει τις εν λόγω κυρώσεις που θέτουν στους Καταλανούς απαγόρευση τόσο εγχώριων όσο και διεθνών μεταγραφών.

Το χρηματικό πρόστιμο που συνοδεύει την ποινή είναι 450.000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 370.000 ευρώ.
Η προθεσμία που έχει δοθεί στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα να ρυθμίσει την κατάσταση με ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές είναι μέσα σε 90 ημέρες.

Στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει επιβληθεί κατά παράβαση του άρθρου 19 χρηματικό πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων δηλαδή 400.000 ευρώ.

Πως αντέδρασαν οι πρωταθλητές Ισπανίας

«Είμαστε ήρεμοι. Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία. Έχουμε 90 ημέρες για να εξηγήσουμε γιατί κλείσαμε αυτούς τους παίκτες"», τονίζουν από το περιβάλλον της Μπάρσα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας θεωρούν ότι έχουν επαρκείς εξηγήσεις ώστε να αρθεί η απαγόρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση