GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Google: Aποζημιώνει για πλαστή εφαρμογή antivirus

Η Google έχει ξεκινήσει να αποζημιώνει τους χρήστες που αγόρασαν μια πλαστή εφαρμογή προστασίας από ιούς από το Google Play, αποδεικ...


Η Google έχει ξεκινήσει να αποζημιώνει τους χρήστες που αγόρασαν μια πλαστή εφαρμογή προστασίας από ιούς από το Google Play, αποδεικνύοντας ότι τα χρήματα είναι ένα ασήμαντο τίμημα για την διατήρηση της φήμης της.
Όπως αποκάλυψε το Android Police νωρίτερα αυτό το μήνα, το ψεύτικο πρόγραμμα ανίχνευσης ιών δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα εικονίδιο που άλλαζε σχήμα όταν ο χρήστης έκανε κλικ σε αυτό.
Η εφαρμογή κατέλαβε την πρώτη θέση στο Google Play, πρoτού αποκαλυφθεί η πραγματική της φύση και αποσυρθεί από το διαδικτυακό κατάστημα.
Το συγκεκριμένο app, το οποίο πωλούταν προς 3.99 δολάρια, σημείωσε τουλάχιστον 30.000 downloads, σύμφωνα με το AppBrain.
Η Google αποφάσισε να επιστρέψει στα χρήματα στους αγοραστές, παρέχοντας τους πίστωση ύψους 5 δολαρίων για αγορές από το Play Store.
Ο δημιουργός της εφαρμογής, Jesse Carter, υπερασπίστηκε τον εαυτό του στην εφημερίδα The Guardian λέγοντας ότι το ανέβασμα της εφαρμογής στο Google Play ήταν ένα λάθος και υποσχέθηκε να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους χρήστες προχώρησαν σε αγορά. Ωστόσο η Google φαίνεται πως αποφάσισε να μην περιμένει τον Κάρτερ, και να αποζημιώσει η ίδια τους αγοραστές.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση