GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H (αυτό)καταστροφική διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός. Μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πως το νόμισμα της πατρίδας μας, ...



Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός.

Μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πως το νόμισμα της πατρίδας μας, μπορεί να είναι άλλο από το ευρώ...
Και είναι! επίσημη θέση, διότι διατυπώνεται από κορυφαία στελέχη του. Διότι μετρά πάρα πολλές εσωκομματικές ψήφους μία τέτοια άποψη. Διότι μπορεί να γίνει αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατική διαδικασία.. αλλά γιατί να μην κάνουμε και δημοψήφισμα για άλλα αυτονόητα και κατακτήσεις. Πχ. Αν θα έχουμε στρατό να φυλάει τα σύνορά μας. Ποιος ο παραλληλισμός; Μα γιατί φυσικά το ευρώ θωρακίζει την πατρίδα μας. Ναι με αυτούς τους δυσμενείς όρους. Αλλά το κάνει. Γιατί το ευρώ κινείται σε μία σφαίρα πραγματικής οικονομίας (δεδομένης της κρίσης), ενώ μία αδύναμη δραχμή θα οδηγούσε την αυτομάτως χρεοκοπημένη χώρα, μαθηματικά σε λεηλασία. Το σενάριο της δραχμής είναι η άβυσσος που κανείς δεν θέλει να περιγράψει. Ακόμη νομίζουν πως ακούν οι έξω και τρομάζουν..

Οι θιασώτες της δραχμής, πολιτεύονται, έχοντας την ασφάλεια του.. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του 2014 αναζητά ένα διακύβευμα. Αλλά δεν του βγαίνει.

Το 2012 θα το έσκιζε το Μνημόνιο. Ο Ευρωπαίος Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια «είδε» το μονόδρομο της διαπραγμάτευσης. Άρα πολιτικά «εξαπάτησε» τους ψηφοφόρους του, γιατί αυτό που θα έσκιζε.. τελικά ήθελε να το καθαρογράψει.

Τώρα που αυτό το κείμενο αυτό, έχει φτάσει στο τέλος του, τι μένει για το ΣΥΡΖΑ; Προφανώς η παράταση του κλίματος καταστροφολογίας με λογική συνέπεια την δραχμή..

Κάθε μέρα που περνά, ο κόσμος του κέντρου και της συντηρητικής αριστεράς, ο κόσμος της μικρομεσαίας οικονομίας, αντιλαμβάνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει δύο πρόσωπα. Δύο ταυτότητες. Ανάλογα με την περίοδο.

Η πολιτική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να οικοδομήσει επάνω στην πραγματικότητα και να συμβάλει δημιουργικά και εθνικά στην ανάταξη της οικονομίας, τον κατατάσσει στο περιθώριο. Άλλωστε η άρνησή του, το 2012, για συμμετοχή σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, σήμαινε αυτομάτως πως ο ασφαλής «λιθοβολισμός» ταιριάζει περισσότερο στην επαναστατική του ρητορεία.

Τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και στη συνέχεια μόνο το ΠΑΣΟΚ είχαν τα κότσια να αναμετρηθούν με την «κακιά δεξιά» τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε για την κοινωνία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από την κρίση. Δεν είναι τυχαίο. Ο κόσμος του κέντρου (που παραπλανήθηκε) αντιλαμβάνεται τον εθνικό κίνδυνο από τη διγλωσσία. Και αυτό είναι το αυτοκαταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Είχε πιάσει ταβάνι και κατεβαίνει.

Αν δεν ξέρουν που θέλουν να οδηγήσουν το κόμμα τους ..θα ξέρουν που θα οδηγήσουν την Ελλάδα; Και αυτό θα ήταν το καταστροφικό σενάριο για την Ελλάδα.
news4all.gr

2 σχόλια

  1. Φίλοι κι αδέλφια, μανάδες, γέροι και παιδιάστα παραθύρια βγείτε και θωρείτε ποιοι περπατούν στα σκοτεινά και σεργιανούνε στα στενά φίλοι κι αδέλφια, μανάδες, γέροι και παιδιά.

    Γράφουν σημάδια, μηνύματα στο βασιλιά σα δε φωνάξεις έβγα να το γράψεις να μην σ’ ακούσουν τα σκυλιά βγάλε φωνή χωρίς μιλιά
    σημάδια και μηνύματα στο βασιλιά.

    Ήταν στρατιώτες, καπεταναίοι και λαϊκοί,όρκο σταυρώσαν πάνω στο σπαθί τους η λευτεριά να μην χαθεί, όρκο σταυρώσαν στο σπαθί
    καπεταναίοι, στρατιώτες, λαϊκοί.

    Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούει απ’ το λαό σ’ έρημο τόπο ζει και βασιλεύει, κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό όπου φωνή φοβάται ν’ ακούει απ’ το λαό.

    Γη παιδεμένη με σίδερο και με φωτιά, για κοίτα ποιον σου φέρανε καημένη να σ’ αφεντεύει από ψηλά, τα κρίματά σου είναι πολλά,
    γη που το σίδερο παιδέψαν κι η φωτιά.

    Καίει το φυτίλι, ξεθηκαρώνουν τα σπαθιά, κάνουν βουλή συντακτική και γράφουν το θέλημά τους στα χαρτιά κι η κοσμοθάλασσα πλατιά,
    κάνουν βουλή, ξεθηκαρώνουν τα σπαθιά.

    Τρεις του Σεπτέμβρη μανάδες, γέροι και παιδιά στα παραθύρια βγείτε και θωρείτε
    τι φέρνουνε στον βασιλιά, βαθιά γραμμένο στα χαρτιά τρεις του Σεπτέμβρη μανάδες, γέροι και παιδιά

    Τρεις του Σεπτέμβρη μανάδες, γέροι και παιδιά στα παραθύρια βγείτε και θωρείτε ποιοι περπατούν στα σκοτεινά και σεργιανούνε στα στενά, τρεις του Σεπτέμβρη μάνες, γέροι και παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βγουν από παλιές φωτογραφίες
    θα κατέβουν από λιθογραφίες
    με σκονισμένες φυσιογνωμίες
    και παραγνωρισμένες αμαρτίες.

    «Όχλο» και πάλι θα σε πούνε
    κι «οχλοκρατία» τη θέλησή σου
    «αναρχικά» τα όνειρά σου
    και «αναρχία» τη φωνή σου
    λεβέντη πάρε με μαζί σου.

    Θά `ρθει η παραπαίουσα ευφυΐα
    η λατρευτή του παλατιού φοβία
    η καθώς πρέπει δεοντολογία
    και η πανταχού παρούσα καπηλεία.

    «Όχλο» και πάλι θα σε πούνε
    κι «οχλοκρατία» τη θέλησή σου
    «αναρχικά» τα όνειρά σου
    και «αναρχία» τη φωνή σου
    λεβέντη πάρε με μαζί σου.

    ΑΛΕΞΗ ΑΛΑΞΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση