GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «Huffington Post» θα μιλά και ελληνικά!

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον χώρο των ελληνικών μίντια, ειδικά των ραδιοτηλεοπτικών, με αφετηρία τον Σεπτέμβριο. Προπ...



Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον χώρο των ελληνικών μίντια, ειδικά των ραδιοτηλεοπτικών, με αφετηρία τον Σεπτέμβριο. Προπομπός της νέας εποχής για την Ελλάδα θα είναι το περίφημο πόρταλ «Huffington Post», το
πρώτο στον κόσμο, με 250 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, της Ελληνοαμερικανίδας Αριάννας Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, με τις τεράστιες διασυνδέσεις στο διεθνές περιβάλλον και ειδικά στο αμερικανικό κατεστημένο.

Ηταν ήδη γνωστή η διάθεση της Χάφινγκτον να υπάρξει ελληνική εκδοχή του περίφημου πόρταλ της -που έχει πουληθεί στον διεθνή κολοσσό American On Line από το 2011 έναντι 315 εκατ. δολαρίων- και να επεκταθεί και στην Ελλάδα παράλληλα με τη Γαλλία, από το 2012. Οι συνθήκες της ύφεσης όμως δεν επέτρεψαν ένα τέτοιο εγχείρημα να θεωρηθεί βιώσιμο, παρά τις συζητήσεις που υπήρχαν τότε τόσο για το «Huffington Post» όσο και για ελληνική ζώνη στο CNN International ή ακόμη και για ελληνικό CNN, σε πρώτη φάση διαδικτυακό.

Σήμερα όμως, και ενώ υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία για το ελληνικό «Huffington Post», που θα φέρει δομικές αλλαγές στη διάρθρωση του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Εμπλεκόμενοι στο μεγάλο deal είναι ο εφοπλιστής, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, Π. Παππάς και ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του bet στοιχήματος, αλλά και στην εφημερίδα «Δημοκρατία», Δ. Μάρης.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. Η ελληνική έκδοση του «Huffington Post» κόστισε 3,4 εκατ. ευρώ, με δεσμευτικό συμβόλαιο για δύο χρόνια για την παραχώρηση του τίτλου και το δικαίωμα διαχείρισης. Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης, αλλά και του «αέρα» που θα φέρει μαζί της η δραστήρια ομογενής, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες διεθνείς εκδόσεις και τηλεοπτικά δίκτυα, ειδικά προερχόμενα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να αρχίσουν να μιλούν ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Huffington Post» είναι στην ουσία ένας παγκόσμιος ιστός, στον οποίο γράφουν πολύ σημαντικοί bloggers, ενώ η ίδια η Αριάννα Χάφινγκτον είναι γνωστή για τη φιλοδοξία της να πετύχει τη διοργάνωση του πρώτου θερινού «Νταβός» όχι πλέον στην Ελβετία, αλλά στην Ελλάδα.

Απέναντι στις εξελίξεις, οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες των μίντια στην Ελλάδα οργανώνουν την άμυνά τους για να διαχειρισθούν αυτήν τη διεθνή εισβολή στον χώρο που κατεξοχήν επηρεάζει την εγχώρια εξουσία. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, στην κατεύθυνση αυτή, η κοινή παρουσία των Στ. Ψυχάρη και Β. Βαρδινογιάννη στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την προσφορά του κυριακάτικου «Βήματος» με τα αρχεία του ΓΕΣ, ενώ ο όμιλος Μπόμπολα επισπεύδει τη συγχώνευσή του με τον γαλλικό κολοσσό στις κατασκευές, Vinci.

apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση