GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούσμα του ιού MERS και στην Ελλάδα

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται 69χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα...


Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται 69χρονος Έλληνας, μόνιμος κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού MERS στη χώρα μας.
Η κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση του ασθενούς έγινε μετά την άφιξή του στη χώρα μας τη Μεγάλη Πέμπτη από τη Τζέντα λόγω παρατεινόμενου εμπύρετου, για το οποίο είχε εκτιμηθεί σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο ασθενής ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός σε δύο διαδοχικές δοκιμασίες στο Ινστιτούτο Παστέρ. Ο 69χρονος με ενέργειες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) μεταφέρεται σε ειδική μονάδα αναπνευστικών νοσημάτων.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του προς την Αθήνα και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα. Επίσης καθησυχάζει υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχουν ήδη εφαρμοστεί.
Ο κορονοϊός MERS θεωρείται ότι ανήκει στην οικογένεια του ιού που ευθύνεται για το Οξύ και Σοβαρό Σύνδρομο του Αναπνευστικού συστήματος (SARS), που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ασία και προσέβαλε 8.273 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο εκ των οποίων απεβίωσαν περίπου 800.
Έως τις 17 Απριλίου 2014 έχουν δηλωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) συνολικά 243 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον MERS συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση