GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συμβολή του αίματος στον οργανισμό στο «Όλα για την Υγεία mou»

Στις φλέβες και τις αρτηρίες μας κυκλοφορούν 5-7 λίτρα αίματος. Το αίμα αποτελείται από κύτταρα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια, που ζουν για...


Στις φλέβες και τις αρτηρίες μας κυκλοφορούν 5-7 λίτρα αίματος. Το αίμα αποτελείται από κύτταρα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια, που ζουν για περισσότερες από 120 μέρες, τα λευκά αιμοσφαίρια, που ζουν 2-10 μέρες, τα αιμοπετάλια, που είναι μικροσκοπικά κύτταρα, και το πλάσμα, που είναι ένα διαφανές κιτρινωπό υγρό το οποίο αποτελεί το 55% του αίματος.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ελάχιστα για το αίμα και τη συμβολή του στην υγεία του οργανισμού. Στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στις 17.40 από το MEGA, οι επιστήμονες μιλούν για τις ομάδες αίματος και τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτές, όπως τη διατροφή με βάση την ομάδα αίματος. Επίσης, αναφέρονται στην αιμοδοσία και τα οφέλη της τόσο για αυτούς που δίνουν όσο και για αυτούς που λαμβάνουν αίμα, ενώ επισημαίνουν τη διαφορά μεταξύ της αιματολογικής εξέτασης και της γενικής αίματος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συχνότερες παθήσεις του αίματος, όπως τη σιδηροπενική αναιμία, τη θρομβοφιλία, τη αιμορροφιλία και τη λευχαιμία.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επισκέπτεται την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» και μιλά με τους ειδικούς για την πολύ απλή διαδικασία που απαιτείται για να γίνουμε δότες και να «δώσουμε» ζωή σε παιδιά και ενήλικες που νοσούν από λευχαιμία.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επισκέπτεται την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ενημερώνεται σχετικά από την βιολόγο Ιωάννα Βαρελά και υπογράφει αίτηση εθελοντή δότη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση