GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Σε χαμηλό τετραετίας το spread των ελληνικών ομολόγων

Σε χαμηλά τετραετίας βρέθηκαν τη Δευτέρα τα spread των ελληνικών ομολόγων, καθώς, όπως σχολιάζει το Reuters, οι επενδυτές... α...




Σε χαμηλά τετραετίας βρέθηκαν τη Δευτέρα τα spread των ελληνικών ομολόγων, καθώς, όπως σχολιάζει το Reuters, οι επενδυτές... αντέδρασαν στα ισχυρότερα μηνύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει εφέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12% ενώ την περασμένη εβδομάδα η απόδοση είχε μειωθεί μισή ποσοστιαία μονάδα, καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων σηματοδοτώντας την επιστροφή της χώρας στην αγορά.

Όπως αναφέρει το Reuters, oι επενδυτές φαίνεται ότι αγνόησαν την αναβολή της ανακοίνωσης από τον οίκο Moody's, ο οποίος αναμενόταν την Παρασκευή να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση