GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχώρηση της απόδοσης των νέων ελληνικών ομολόγων "βλέπει" το Reuters

Η απόδοση των νέων πενταετών ελληνικών ομολόγων αναμένεται να μειωθεί χαμηλότερα από την τιμή έκδοσής τους, όταν αρχίσει η διαπ...



Η απόδοση των νέων πενταετών ελληνικών ομολόγων αναμένεται να μειωθεί χαμηλότερα από την τιμή έκδοσής τους, όταν αρχίσει η διαπραγμάτευσή τους, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Πηγές από τις τράπεζες που είχαν τη διαχείριση της έκδοσης δήλωναν ότι η διαπραγμάτευση των ομολόγων άρχισε ήδη εξωχρηματιστηριακά με αποδόσεις χαμηλότερες από το 4,95% της έκδοσης, αν και παράγοντες της αγοράς επιφυλάσσονταν να πάρουν θέση όταν θα εμφανίζονταν οι τιμές των ομολόγων στις οθόνες της διαπραγμάτευσης.

Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, αλλά εξαρτάται από το πότε τα ομόλογα θα παραδοθούν στους αγοραστές τους, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η Ελλάδα πούλησε χθες 5ετή ομόλογα ύψους 3 δισ. ευρώ, έπειτα από μαζική υπερκάλυψη της πρώτης έκδοσης ομολόγων της ύστερα από τέσσερα έτη. Ορισμένοι χρηματιστές έθεταν ως στόχο μία απόδοση χαμηλότερη κατά 15 μονάδες βάσης (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας) από το 4,95%, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι τιμές των ομολόγων -που κινούνται αντίστροφα από τις αποδόσεις τους- θα έκαναν ράλι με την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους στη δευτερογενή αγορά.
Μία από τις τράπεζες που διαχειρίστηκε την έκδοση δήλωσε ότι τα ομόλογα διαπραγματεύονταν στο 4,90%. Ωστόσο, χρηματιστές ανέφεραν ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις πως συνεχίσθηκε το ενδιαφέρον για τα 5ετή ομόλογα.
Ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank Νταβίντ Σνάουτς τόνισε ότι τα 20 δισ. ευρώ για εντολές αγορών δεν αντανακλούν την πραγματική ζήτηση, καθώς οι επενδυτές έχουν την τάση να αυξάνουν τις εντολές τους για να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν ένα καλό μερίδιο της έκδοσης.
Η ζήτηση για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα ήταν σήμερα ήπια, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 6,5 μονάδες βάσης, στο 6,04%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση