GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει ουσιαστικά το Θεατρικό Εργαστήρι του και φέτος λειτουργεί και Παιδικ...



To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει ουσιαστικά το Θεατρικό Εργαστήρι του και φέτος λειτουργεί και Παιδικό Τμήμα. Αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή βασισμένη στην πεποίθηση ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μπορούσε και έπρεπε να επενδύσει στον εκπαιδευτικό του ρόλο.

Η γνωριμία με το θέατρο εκ των έσω, η προσφορά γνώσης και καλλιτεχνικής παιδείας γύρω από την τέχνη αυτή και η δυνατότητα για δημιουργική έκφραση των σπουδαστών αποτελούν τις βασικές στοχεύσεις αυτής της προσπάθειας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων του Θεατρικού Εργαστηρίου περιλαμβάνει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, κινησιολογία, μουσική, στοιχεία ιστορίας θεάτρου και κινηματογράφου και σκηνογραφία. Στο τέλος του έτους ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με τη σκηνική παρουσίαση της δουλειάς όλων ανεξαιρέτως των σπουδαστών καθότι μόνο με τη σκηνική εμπειρία ολοκληρώνεται πλήρως η γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων-δράσεων που θα παρουσιάσει φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με το τμήμα ενηλίκων αλλά και στην Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου στο 1ο ΕΠΑΛ, με το παιδικό τμήμα, έχει ως ακολούθως:

Θόρντον Ουάιλντερ «Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ»
Μτφ Μ. Βολανάκης
Παρασκευή 2 και Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις 21:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Αρχοντή, Κινησιολογία-Μουσική Εμπιμέλεια Μαρίας Παλιούρα, φωτισμούς Αλέξη Τριανταφύλλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου:
Πάνος Αθανασίου, Τάσος Αραβανής, Eυθύμιος Αργυρόπουλος, Αθανασία Ασπρούδη, Αργύρης Δημητρόπουλος, Αριστείδης Ζερβόπουλος, Στελίνα Κολοκυθά, Μαρία Κωστούλα, Ζωή Ντάλλα, Χρύσα Ντούρου, Λίλια Ξενίτη, Σταυρούλα Πουταχίδου, Λίλια Ρένιου, Βούλα Ρήγα, Ευγενία Σινάνη, Πάνος Σπανός, Γιάννης Χριστόπουλος.
Mέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της ΄Εμιλυ και του Τζωρτζ, ο Ουάιλντερ καταγράφει την καθημερινή ζωή σε μια μικρή αμερικανική πόλη. Ξημερώματα και νύχτες, έρωτες και γάμοι, γειτονιές και παρέες και βόλτες στο φεγγαρόφωτο αποτελούν κάποιες από τις μικρές ή μεγάλες στιγμές των ηρώων αυτής της πόλης που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του Θεάτρου.

Θεατρικά Δρώμενα –Αυτοσχεδιασμός-Μουσική-Χορός
Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 21:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

• «Θεατρική άσκηση για τρεις»
Κείμενο: Ιάκωβος Καμπανέλλης (από το μονόπρακτο «Ποιος ήταν ο Κύριος»).
Διδασκαλία-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Εύη Φώτου
Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου
Συμμετέχουν: Ευθύμιος Αργυρόπουλος, Αργυρώ Βερέμη, Ξανθή Βλάχου, Αριστείδης Ζερβόπουλος, Σοφία Θεοδωρακοπούλου, Νεφέλη Θεοφανοπούλου, Δήμητρα Κόκκιου, Στελίνα Κολοκυθά, Δημοσθένης Κόντες, Λεμονιά Κουδουνά, Μαρία Κουλουκουριώτου, Νίκη Κυρίτση, Μαρία Κωστούλα, Ευαγγελία Μαστρογιαννοπούλου, Ζωή Ντάλλα, Χρύσα Ντούρου, Φωτεινή Σάλτα, Αθανασία Σκαρμούτσου, Παναγιώτης Σπανός

Με αφορμή το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη εφαρμόστηκαν τεχνικές σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού, πάνω στις οποίες δούλεψε η ομάδα καθόλη τη διάρκεια του Θεατρικού Εργαστηρίου.

• «Ανοιχτό Ζευγάρι» Ντάριο Φο
Αποσπάσματα από το έργο Ανοιχτό ζευγάρι του Ντάριο Φο.
Ελεύθερη Διασκευή: Βίκυ Κουκουτσίδη - Σπουδαστές Θεατρικού Εργαστηρίου
Διδασκαλία-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Βίκυ Κουκουτσίδη
Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου
Συμμετέχουν: Ευθύμιος Αργυρόπουλος, Αργύρης Δημητρόπουλος, Αριστείδης Ζερβόπουλος, Δήμητρα Κόκκιου, Στελίνα Κολοκυθά, Μαρία Κουντουριώτου, Νίκη Κυρίτση, Ευαγγελία Μαστρογιαννοπούλου, Ζωή Ντάλλα, Ευγενία Ντάτη, Λίλια Ξενίτη, Φωτεινή Σάλτα, Παναγιώτης Σπανός, Γιάννης Χριστόπουλος.

Πάνω σ΄ αυτόν τον λατρεμένο χώρο που λέγεται σκηνή τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου κλήθηκαν να δοκιμαστούν και να εκτεθούν στο όριο των δυνατοτήτων τους με αφορμή το εξαιρετικό έργο του Ντάριο Φο Ανοιχτό Ζευγάρι, μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι υποκριτικής.

• Μουσική από τον «Κύκλο με την κιμωλία» του Μπ. Μπρεχτ
Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Κοντογιάννης
Keyboards: Πάνος Αθανασίου
Συμμετέχουν: Ελίνα Ανθοπούλου, Ευθύμιος Αργυρόπουλος, Αθανασία Ασπρούδη, Αργύρης Δημητρόπουλος, Δήμητρα Κόκκιου, Μαρία Κουντουριώτου, Νίκη Κυρίτση, Ευαγγελία Μαστρογιαννοπούλου, Ζωή Ντάλλα, Ευγενία Ντάτη, Λίλια Ξενίτη, Φωτεινή Σάλτα, Παναγιώτης Σπανός, Γιάννης Χριστόπουλος.
Φέτος στα μαθήματα μουσικής του Θεατρικού Εργαστηρίου οι σπουδαστές δούλεψαν τη διφωνία. Η προσπάθεια στράφηκε στη μουσική για τον «Κύκλο με την Κιμωλία» του Μπέρτολντ Μπρεχτ που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις πάνω σε μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη.

• Παραμυθοχορεύουμε:
Χοροθεατρικό Δρώμενο
Διδασκαλία και στίχοι τραγουδιών: Μαρία Παλιούρα
Μουσική σύνθεση εισόδου: Πάνος Αθανασίου
Μουσική σύνθεση φινάλε: Γιάννης Χριστόπουλος
Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου
Συμμετέχουν: Πάνος Αθανασίου, Ευθύμιος Αργυρόπουλος, Αθανασία Ασπρούδη, Αργυρώ Βερέμη, Ξανθή Βλάχου, Αργύρης Δημητρόπουλος Αριστείδης Ζερβουλόπουλος, Γκρέτα Ζίου, Σοφία Θεοδωροπούλου, Δήμητρα Κόκκιου, Στελίνα Κολοκυθά, Δήμος Κόντες, Λεμονιά Κουδουνά, Μαρία Κουλουκουριώτου, Νίκη Κυρίτση, Ευαγγελία Μαστρογιαννοπούλου, Ζωή Ντάλλα, Ευγενία Ντάτη, Χρύσα Ντούρου, Λίλια Ξενίτη, Σταυρούλα Πουταχίδου, Λίλια Ρένιου, Φωτεινή Σάλτα, Ευγενία Σινάνη, Παναγιώτης Σπανός, Γιάννης Χριστόπουλος.

Στα παραμύθια που έχουν μέσα τους αλήθεια… μπορούν όλα να συμβούν και τα απίθανα να γίνουν πιθανά. Γι αυτό φέτος στήθηκε ένα αυτοσχέδιο παραμύθι… με κακές βασίλισσες, μάγισσες, αυλοκόλακες, υπηρέτες και τους καλούς που πάντα αντιστέκονται, με μοναδικό όπλο εκείνη την παιδική τρέλα που κρύβουν στην καρδιά!!!
Όλες οι παρουσιάσεις των Θεατρικών Δρώμενων είναι με Ελεύθερη Είσοδο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

«Στην χώρα των παραμυθιών..μια φορά κι έναν καιρό!»
Σάββατο 17 Μαΐου, 7 μμ στη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου (1ο ΕΠΑΛ) στις 19:00
«Ο Λύκος ξαναγύρισε» του Geoffroy de Rennart
Δραματοποίηση: Εύη Φώτου
Χορογραφίες: Μαρία Παλιούρα
Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου
Συμμετέχουν τα παιδιά: ΄Αννα Αντωνίου, Κωνσταντίνα Γεωργακοπούλου, Κλέα Γκίστη, Ιωάννα Δημητροπούλου, Ζωή Δήμου, Χρήστος Ζιόγκος, Αναστασία Θεοχαροπούλου, Εβίτα Καραπαναγιώτη, Μαρία Κινιάκου, Αποστολία Κουκοφίκη, Εύη Μελισσού, Ματέο Μέτσε, Σταυριάννα Ξαγόρα, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Φοίβη Παπανάγνου, Κατερίνα Πολυζωίδη, Φραγκίσκος Προβατίδης, Ραφαέλα Ραπτοπούλου, Κρυσταλία Τσάμη, Άννα Μαρία Τσώνου, Εβελίνα Υφαντή, Ηλέκτρα Υφαντή, Μαρίζα Χριστοδούλου

Μια φορά κι έναν καιρό, σ έναν τόπο μακρινό και κοντινό… ένα Σαββατιάτικο πρωινό, ο Λύκος ξαναγύρισε!
Ανάστατοι οι κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν στο σπίτι του Κυρ Κούνελου. Η Κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία Γουρουνάκια, η Κατσίκα με τα εφτά μικρά της Κατσικάκια, ο Πέτρος και το μικρό Αρνάκι… συναντήθηκαν. Και όλοι μαζί αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον Κακό. Λύκε, λύκε είσαι εδώ;;;

Ελεύθερη Είσοδος. Για κράτηση θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 22310-33325 και 32215.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση