GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο Zeus Botnet μολύνει τα συστήματα με Rootkit

Ο ZeuS ή Zbot είναι μία από τις παλαιότερες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού που αφορά την κλοπή οικονομικών στοιχείων. Tο Trojan ...



Ο ZeuS ή Zbot είναι μία από τις παλαιότερες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού που αφορά την κλοπή οικονομικών στοιχείων. Tο Trojan είναι ικανό να εκτελέσει διάφορα κακόβουλα και ποινικά καθήκοντα και χρησιμοποιείται συχνά για να την κλοπή τραπεζικών πληροφοριών.
Διανέμεται σε ένα ευρύ κοινό, κυρίως μέσω μολυσμένων ιστοσελίδων, εκστρατείες spam και drive-by downloads.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα εργαστήρια της Comodo AV εντόπισαν μια επικίνδυνη παραλλαγή του Zeus Banking Trojan, το οποίο υπογράφεται από κλεμμένο Ψηφιακό Πιστοποιητικό που ανήκει στην Microsoft Developer για την αποφυγή του εντοπισμού του από προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο και τα συστήματα anti-virus.
Πώς να προστατευτείτε από το Zeus Trojan:
-Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική και να σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε ένα κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο σας αποστέλλεται μέσω e-mail ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες επισκέπτεστε.
-Οι αξιόπιστες εταιρείες δεν στέλνουν συνημμένα εκτός εάν έχετε ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα. Έτσι, πάντα να είστε προσεκτικοί αν λαμβάνετε email από μια άγνωστη επαφή συνημμένα που δεν έχετε ζητήσει και, φυσικά, δεν μπαίνετε στον κόπο να τα ανοίξετε.
-Eγκαταστήστε ένα καλύτερο εργαλείο Internet Security και Ρυθμίσεις Παραμέτρων του firewall για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση