GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλίτωσαν από μια τραγωδία οι 100 μετανάστες που βρέθηκαν χθες στη Κρήτη

Μία τραγωδία "γλίτωσαν", πιθανότατα, οι μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά χθες το απόγευμα στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγ...



Μία τραγωδία "γλίτωσαν", πιθανότατα, οι μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά χθες το απόγευμα στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγά αυτοκίνητα. Κι αυτό γιατί οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νότο της Κρήτης, χθες, ίσως και να οδηγούσε στον πνιγμό των 100 μεταναστών, που επρόκειτο να επιβιβαστούν από την Άρβη και τον Τσούτσουρα, σε βάρκες, με προορισμό τη Μάλτα και την Ιταλία.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκύπτει ότι από τους συνολικά 100 μετανάστες, οι 10 είναι γυναίκες και τα 20 παιδιά, ενώ κάποια εξ αυτών είναι μόλις κάποιων ημερών. Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι δύο Ηρακλειώτες ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών, που λειτουργούσαν ως διακινητές. Οι δύο, ωστόσο, "δίνουν" ως εγκέφαλο έναν άλλο Ηρακλειώτη, ο οποίος αναζητείται, σύμφωνα με όσα γράφει το cretalive.gr.

Οι μετανάστες επί μέρες ήταν στοιβαγμένοι δύο σπίτια σε Γιόφυρο και Βαγιές, αφότου ήρθαν από την Τουρκία πληρώνοντας στους διακινητές τους περίπου 2.500-3.000 ευρώ "το κεφάλι". Κατόπιν τους φόρτωσαν σε φορτηγά, τα οποία ήταν ειδικά διαμορφωμένα για ... τέτοιες επιχειρήσεις: ψηλά κάγκελα και τέντες, ώστε να χωράνε ανθρωποι αλλά να μη φαίνονται. Θα τους μετέφεραν στην Άρβη και τον Τσούτουρα κι από εκεί με βάρκες θα κατευθύνονταν ... για τη Γη της Επαγγελίας.
Με δεδομένο ότι η προανάκριση ολοκληρώνεται, το απόγευμα ή αργά το βράδυ, οι δύο διακινητές θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση