GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυματική ενέργεια: οι ΗΠΑ επενδύουν 10 εκατ. δολάρια σε νέα τεχνολογία

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 10 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη δοκιμή δύο συστημάτων...



Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 10 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη δοκιμή δύο συστημάτων εκμετάλλευσης της κυματικής ενέργειας μεγάλου βάθους, στα ανοιχτά της ναυτικής βάσης του πολεμικού ναυτικού στον Κόλπο Κανεόχε της Χαβάης.

Σύμφωνα με το DOE “οι δοκιμές θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων κυματικής ενέργειας και στη συγκέντρωση σημαντικών δεδομένων πάνω στο κόστος και την απόδοση των τεχνολογιών κυματικής ενέργειας”.

Οι συσκευές Μετατροπής Κυματικής Ενέργειας (Wave Energy Conversion-WEC) θα δοκιμαστούν σε βάθος 60 ως 80 μέτρα, όπου λειτουργούν οι εμπορικά εκμεταλλεύσιμες τεχνολογίες.
Το Ναυτικό διενεργεί ήδη, εδώ και δέκα χρόνια, δοκιμές και σε ένα μικρότερο ενεργειακό σύστημα σε μικρότερο βάθος, στα 30 μέτρα και φιλοδοξεί οι νέες τεχνολογίες να το βοηθήσουν να πετύχει το σκοπό του που δεν είναι άλλος από την αποσύνδεση από το δίκτυο και το μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο.
Μεταξύ άλλων το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επενδύει στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στην ηλεκτροκίνηση και σε άλλες πηγές καθαρής ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά.
Σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στο σχεδιασμό των τεχνολογιών κυματικής ενέργειας. Σε δεύτερη φάση θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση περιβαλλοντικής αδειοδότησης και στην εφαρμογή της τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα.

Απώτερος στόχος των ΗΠΑ είναι να καταστήσουν την κυματική ενέργεια ανταγωνιστική στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά.

Το DOE εκτιμά ότι η κυματική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να παράξει 1.170 Τεραβατώρες ετησίως, ενέργεια ικανή να καλύψει το 25% των ενεργειακών αναγκών των ΗΠΑ.
econews

1 σχόλιο

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ4 Μαΐ 2014, 5:10:00 μ.μ.

    Αχ! Να γινοτανε μια μερα
    ενας ΤΥΦΩΝΑΣ να ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΙ αυτη τη ΒΟΘΡΟ-ΧΩΡΑ απο το προσωπο της γης,
    να ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ολοι ΕΜΕΙΣ,

    να ξεβρωμισει απο αυτουνους τους μαλακες ο αγερας
    και να ξαναβρει ο πλανητης το ΓΕΛΙΟ τη ΧΑΡΑ χωρις το αμερικανικο το ΤΕΡΑΣ

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση