GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την ερχόμενη Κυριακή ο νικητής σε 11 δήμους στην Ήπειρο

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε από την πρώτη Κυριακή σε επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου, καθώς εξελέγησαν δήμαρχοι οι οπ...

Η εκλογική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε από την πρώτη Κυριακή σε επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου, καθώς εξελέγησαν δήμαρχοι οι οποίοι επικράτησαν σε όλες τις περιπτώσεις με υψηλά ποσοστά.

Εξελέγησαν ο Γιάννης Σεντελές στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο Κώστας Καψάλης στον δήμο Πωγωνίου, ο Στάθης Γιαννούλης στον δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Περικλής Μίγδος στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο Αντώνης Νάστας στον δήμο Πάργας, η Σταυρούλα Μπραΐμη στον δήμο Σουλίου και ο Σπύρος Παππάς στον δήμο Φιλιατών.

Οι μονομάχοι του β” γύρου στον δήμο Ιωαννιτών, θα είναι ο Νίκος Γκόντας που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο Θωμάς Μπέγκας με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με κύριο κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στην Πρέβεζα θα αναμετρηθούν, ο σημερινός δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, που προέρχεται από ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Παππάς.
Την επόμενη Κυριακή στον δήμο Άρτας θα βρεθεί απέναντι από τον ανεξάρτητο Χρήστο Τσιρογιάννη που προέρχεται από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός που διεκδίκησε τον δήμο, επίσης ως ανεξάρτητος. Για λίγους ψήφους δεν πέρασε στον β΄γύρο ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης που είχε εκλεγεί υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Μόλις πενήντα ψήφοι έκριναν το αποτέλεσμα στον δήμο Ηγουμενίτσας για τον υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή τον ανεξάρτητο Γιάννη Λώλο. Εκτός δεύτερου γύρου, για λίγες ψήφους έμεινε ο Ανδρέας Νταής, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε από τον Θωμά Παππά, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ήταν επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Μια πρώτη αποτίμηση των χθεσινών αποτελεσμάτων. Ο Σύριζα πέτυχε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι θρίαμβο! Γιατί ;

    1)Υποτίμησε το βαθύ κομματικό πελατειακό κράτος που έχουν αναπτύξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρεις.
    2)Αντιθέτως δεν έκανε ανοίγματα σε στελέχη του κέντρου ή της αριστεράς για κοινή κάθοδο σε δήμους και περιφέρειες, με αποτέλεσμα να έχει πολλά σχήματα συγγενικά δίπλα του που πήραν ψήφους.
    3) Πλήρωσε τις διαφορετικές φωνές που ακούγονταν όλο το προηγούμενο μήνα, τις οποίες έπαιρναν τα ΜΜΕ, τις διαστρέβλωναν και δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα, όπως και τις βιαστικές επιλογές στη Βόρεια Ελλάδα.
    4)Ο Σύριζα δεν υπολόγισε το γερασμένο εκλογικό σώμα. Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, κατά πλειοψηφία, παρέμειναν αγκυλωμένοι στα κόμματα που τους πρόσφεραν μια καλή ζωή, αδιαφορώντας για την κόλαση που βιώνουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους.
    5)Ο Σύριζα πλήρωσε, επίσης, τις διάφορες θέσεις στελεχών του σε θρησκευτικά και εθνικά θέματα. Ο Σύριζα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι θρησκευόμενοι και οι πατριώτες ( όχι οι φασίστες ) είναι ένα τεράστιο μέρος του εκλογικού σώματος, ειδικά σε μεγάλες ηλικίες, και έχουν δικά τους κριτήρια. Η προσπάθεια ορισμένων, μέσα στο Σύριζα, να στηρίξουν τα εθνικιστικά παραληρήματα ακραίων Σκοπιανών και Τούρκων στη Δυτ. Θράκη δρα ανασταλτικά στην εκλογική του προσπάθεια, ενώ το ίδιο ρόλο παίζουν και οι δηλώσεις για το μάθημα των θρησκευτικών.Ούτε ο χωρισμός Εκκλησίας- Κράτους είναι εύκολο πράγμα για τον Έλληνα. Κι όμως, αν κάποιες συνιστώσες του Σύριζα αντιλαμβάνονταν τα πράγματα, θα έδειχναν σεβασμό σε διάφορες ευαισθησίες πολλών Ελλήνων.
    6) Πολύ καλά ήταν τα ποσοστά των ΑΝΕΛ σε περιφέρειες ( Χαϊκάλης 7%, Τέρενς Κουίκ 9% ). Αλλά και αυτοί έπρεπε να οικοδομήσουν συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο και έπρεπε να κάνουν ανοίγματα σε γειτονικούς χώρους, ειδικά όταν πρόκεται για αυτοδιοικητικές εκλογές.
    7) Και το ΚΚΕ πήγε πολύ καλά στην Αττική με το 10% του κ. Παφίλη.
    8) Η Χ.Α πήγε πολύ καλά σε Αθήνα, Αττική και Κεντρική Μακεδονία με μεγάλα ποσοστά. Θα ήταν μεγαλύτερα αν το μεγάλο κομμάτι της εκλογικής πίτας δεν ήταν άνθρωποι άνω των 60 ετών. Σε εκείνες τις περιφέρειες που υπήρχαν περιφερειάρχες που προέρχονταν από τη ΝΔ, αλλά είχαν ισχυρούς πελατειακούς δεσμούς με τις περιοχές τους, εκεί η Χ.Α δεν κατέγραψε υψηλά ποσοστά.
    9)Αν η Χ.Α εγκατέλειπε το παλιό νεοναζιστικό της προφίλ με χρήση βίας εναντίον μεταναστών και τη φήμη περί δωδεκαθεϊσμού, τότε σήμερα τα ποσοστά της θα ήταν άνω του 20%. Όσο υπάρχει η, αληθινή ή ψεύτικη, εικόνα για χρήση βίας κατά των μεταναστών ή για αποδοχή του Δωδεκάθεου, τότε ένα τεράστιο ποσοστό των χριστιανών αδυνατεί να τους ψηφίσει, έστω και σαν επιλογή διαμαρτυρίας.
    10) Για μια ακόμα φορά η ΑΠΟΧΗ ως πράξη διαμαρτυρίας αριστερών και δεξιών αντιμνημονιακών λειτούργησε υπέρ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ένα σκληρό κομματικό πυρήνα. Μερικοί αριστεροί κάνουν ιδεολογικό πόλεμο στο Τσίπρα και στο Σύριζα, αλλά φορτώνουν σε όλους μας τον Σαμαρά και Βενιζέλο.

    Συνοπτικά, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με τα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια που πλήρωσε! Του αρέσει που πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη με διπλάσιες αντικειμενικές αξίες, του αρέσει που είναι άνεργος ή τρώει στα συσσίτια σαν ζητιάνους, του αρέσει που τα παιδιά του δεν έχουν μέλλον, που μετά τις εκλογές θα φάει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, που μετά τις εκλογές δεν θα έχει - πάλι- πρόσβαση στη παιδεία και στην υγεία, αν δεν έχει λεφτά ! Και μην ακούσω φωνές διαμαρτυρίας για το φόρο εισοδήματος, και τους φόρους στα σπίτια και στα χωράφια, και για τα φάρμακα, τα νοσήλεια κλπ. Σκάμε και πληρώνουμε λέμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση