GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπέζας: 1.200 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στο επόμενο διάστημα

Στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας,...


Στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον στο δυναμικό του έρχονται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και 200 νοσηλευτές από την διαθεσιμότητα – κινητικότητα του υπουργείου Παιδείας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού».
Ο κ. Μπέζας αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρχει ένα υγειονομικό δίκτυο προστασίας που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και ασφαλιστική τους κατάσταση. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχει εξασφαλιστεί η ελεύθερη, για όλους τους πολίτες , πρόσβαση στις Μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και επίσης έχει παραταθεί για ένα χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.
“Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας”, κατέληξε ο κ. Μπέζας.
Πηγή: www.protothema.gr

6 σχόλια

  1. Εκλογές : Η επόμενη ημέρα .
    1.Νέο μνημόνιο.
    2.Απολύσεις στο δημόσιο.
    3.Ανεργεία στο 50% .
    4.Φτώχεια ,πείνα ,εξαθλίωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν ψήφισης λαβε υπ όψιν σου :
    1.Φορολογία από το πρώτο ευρώ .
    2. Σύνταξη 360 ευρώ .
    3. Βασικός μισθός 580 ευρώ μεικτά . 
    4. Κομμένα δώρα .
    5. Χαράτσια και νέοι φόροι .
    6. Ανεργία που θα φτάσει στο 50% .
    7. Τα εργοστάσια που δεν υπάρχουν .
    8. Οι θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν
    και οδηγούν τα παιδιά μας σε ένα μέλλον 
    δίχως αύριο .
    Τώρα ξέρεις τι πρέπει να ψήφισης και μην φοβάσαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους βρήκα ένα φίλο μου που δεν είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές ,πόσο «βέλιουρα» μπορείτε να φάτε αγαπητοί μου φίλοι ,πόση παλακία σας δέρνει , ακόμα πιστεύετε το όνειρο της νεκρανάστασης ;
    Από τα μπάζα πολυκατοικία δεν κτίζεται , τα μπάζα της πολιτικής που σας υποσχέθηκαν σας ξεγέλασαν ,σας παρέσυραν και σας έβαλαν υποψηφίους ,είναι ζόμπι που θα σας ροφούν για πάντα το αίμα και εσείς θα αργοπεθαίνετε.
    Άντε και καλό ψόφο .
    Γειά σου Λευτέρη φίλε μου ,που είσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευτέρα 26-5-2014 , ο Εφιάλτης Ξεκινά .
    Προσπαθείς να ξυπνήσεις , περπατάς αλλά ο εφιάλτης σε ζώνει από παντού δεν ξέρεις αν είναι νύχτα ή ημέρα.
    Το προεκλογικό χαμόγελο έδωσε την θέση του στην ποντικίσια σου έκφραση που τρέχει να κρυφτεί .
    Σού το λένε στα ίσια , πλήρωνε καλή μου τώρα τον λογαριασμό και εσύ έρχεσαι σε οργασμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΊ ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ;.. ΡΕ ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΓΙΑΤΊ ΔΙΑΛΎΣΑΤΕ ΠΡΏΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΆ; ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΨΑΧΤΕΊΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΝ 400 ΕΥΡΩ; ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΥΝΊ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΠΕΜΠΕΚΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα πρέπει να έχει στιγμές που να θέλει να φτύσει τις χούφτες του, να σηκώσει τη μαύρη σημαία και να {κόψει μερικά λαρύγγια}

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ--ΕΛΙΕΣ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ ΣΤΗΣ 18-ΚΑΙ 25 ΜΆΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση