GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τελευταίες μετρήσεις για τις 13 Περιφέρειες

Κάτι λιγότερο από δύο βδομάδες πριν τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και νέες δημοσκοπήσεις φθάνουν στα επιτελεία των Κο...



Κάτι λιγότερο από δύο βδομάδες πριν τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και νέες δημοσκοπήσεις φθάνουν στα επιτελεία των Κομμάτων, τόσο σχετικά με τις 13 Περιφέρειες, όσο και τους μεγάλους Δήμους της Χώρας.

Οι μετρήσεις αυτές, που διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση, πλέον, αποτυπώνουν τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με τις οποίες, όσον αφορά στις 13 Περιφέρειες, η Ν.Δ. φαίνεται ότι «βάφει» στα χρώματά της, τις Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία αλλά και Αν. Μακεδονία και Θράκη, πλέον, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τις Αττική, Δυτική Ελλάδα και Β. Αιγαίο.

Αναλυτικά,

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης: Ο νυν Περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), με αρκετές προσβάσεις στη μειονότητα, ξεκίνησε με σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα, έναντι, του από το 2010 αντιπάλου του, Γιώργου Παυλίδη (Ν.Δ.), προβάδισμα, όμως, που σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της «Συγγρού», έχει μειωθεί σημαντικά, πράγμα που δείχνει, «μονομαχία» μεταξύ των δύο, στον β' γύρο, με τη Ν.Δ. να ελπίζει βάσιμα, πλέον, σε επικράτηση του «εκλεκτού» της.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο υποψήφιος του, Κώστας Μορφίδης, μετριέται περίπου στο 10,0%, και ζητούμενο είναι, αν θα ξεπεραστεί από τον υποψήφιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Περιφέρεια Αττικής: Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο υποψήφιος τής Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, απέχει σημαντικά από το «δίδυμο» Γ. Σγουρού - Ρ. Δούρου, με το βασικό του πρόβλημα να παραμένει, το οποίο και είναι το χαμηλό ποσοστό αναγνωρισιμότητας του.

Πλέον, όλα δείχνουν πως, βασικό ερώτημα είναι, ποιον θα στηρίξουν στον β' γύρο, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. αλλά και των λοιπών Κομμάτων, που δεν θα «περάσουν» σ' αυτόν, αφού ο σχεδόν, σίγουρα, πρώτος, Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, θα «κονταροχτυπηθεί» με την υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, η υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αγλαΐα Κυρίτση, «ανεβαίνει», θέτοντας σε κίνδυνο την δική της υποψηφιότητα, αυτήν της κας Χριστίνας Καλογήρου, η οποία ναι μεν ξεκίνησε καλά, αλλά όπως δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι να αναμετρηθεί με τον νυν Περιφερειάρχη και «εκλεκτό» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νάσο Γιακαλή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εκτός β' γύρου, ο υποψήφιος τής Ν.Δ, Ανδρέας Κατσανιώτης, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, με τον υποψήφιο τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βασίλη Χατζηλάμπρου, να «χτυπά στα ίσια» τον νυν Περιφερειάρχη και «εκλεκτό» τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει «εσωτερικά» και τους κ.κ. Σώκο και Ζαφειρόπουλο, που προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικό - πολιτικό χώρο.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ακλόνητο φαβορί συνεχίζει να είναι ο νυν Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής, όμως, όλος ο θόρυβος γύρω από την υποψηφιότητα τού δημοσιογράφου, Θόδωρου Καρυπίδη, από τον οποίο απέσυρε, τελικά, την υποστήριξή του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δείχνει να τον έχει ευνοήσει.

Η «εκλεκτή» των «Ελιά», ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλων Κινήσεων από τον χώρο τής Κεντοαριστεράς, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επιδιώκει να κάνει την έκπληξη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Επανεκλογή συνεχίζουν να δείχνουν οι μετρήσεις τής «Συγγρού», για τον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιό της, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και μάλιστα, πιθανά, από τον α' γύρο, αν και έχει ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιο του.

Η υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντίθετα, Όλγα Γεροβασίλη, επέλεξε ένα στενά κομματικό ψηφοδέλτιο, χωρίς «άνοιγμα» στην ευρύτερη κοινωνία, ενέργεια η οποία και της καταλογίζεται.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Αντιστροφή του κλίματος για τον νυν Περιφερειάρχη και «εκλεκτό» της Ν.Δ., Κώστα Αγοραστό, μετά τον «πόλεμο» που έχει «ανοίξει» με τοπικά ΜΜΕ, ο οποίος κινδυνεύει να μην εκλεγεί, πλέον, από τον α' γύρο, πράγμα που ήταν σίγουρο για τη Ν.Δ., αφού η υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ηρώ Διώτη, δεν φαντάζει ικανή να τον απειλήσει.

Η τελευταία, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, δεν φαίνεται να «απειλείται» από τον υποψήφιο των «Ελιά», ΔΗΜ.ΑΡ. και λοιπών Κεντροαριστερών Κινήσεων, Νίκο Τσιλιμίγκα.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Η Κέρκυρα αναμένεται να «ανακηρύξει» τον νικητή των Περιφερειακών Εκλογών, και σύμφωνα με τις μετρήσεις τής Ν.Δ., ο υποψήφιος της, Σπ. Σπύρου, συνεχίζει να προηγείται σταθερά, επί της βασικής του αντιπάλου, υποψηφίας τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α. Γκερέκου.

Στην «Κουμουνδούρου» θεωρούν πλέον ότι, ο υποψήφιος τους, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μπορεί να περάσει στον β' γύρο, έναντι της κας Α. Γκερέκου, αν και από την πλευρά της «Χ. Τρικούπη» κάτι τέτοιο το αποκλείουν...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα για τον νυν Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, έναντι του επίσημου υποψηφίου τής Ν.Δ., Γιάννη Ιωαννίδη, που φτάνει τις 8 ποσοστιαίες μονάδες, και του δίνει τη νίκη στον β' γύρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση τής εταιρείας "to the point", ο κ. Απ. Τζιτζικώτας προηγείται με 21,5%, ενώ ο κ. Γ. Ιωαννίδης ακολουθεί με 13,4% και ακολουθούν Δ. Χαραλαμπίδου με 10,2%, Μάρκος Μπόλαρης με 10,0% και Νιόβη Παυλίδου με 2,8%

Περιφέρεια Κρήτης: Ουδείς από τα Κομματικά επιτελεία αμφισβητεί ότι, ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Σταύρος Αρναουτάκης, θα είναι ο τελικός νικητής στη «μάχη» της Κρήτης.

Το μοναδικό ζητούμενο είναι ο αντίπαλός του, στον β' γύρο, με τον υποψήφιο τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μιχάλη Κριτσωτάκη, στελέχη τής «Κουμουνδούρου» να τον θεωρούν βέβαιο, με την ίδια, όμως, ακριβώς θεώρηση και από τη «Συγγρού» και για τον δικό της υποψήφιο, Σεραφείμ Τσόκα.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Στις τελευταίες μετρήσεις τής «Συγγρού» φαίνεται ότι, ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσιάζει σημαντική πολιτική φθορά, αλλά και, ταυτόχρονα, ο δικός της υποψήφιος, Γιώργος Χατζημάρκου, παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα αναγνωρισιμότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, οι δυο τους θα είναι, τελικά, στον β' γύρο, με το αποτέλεσμα, όμως, αβέβαιο...

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τη σειρά τους, έχουν μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο δικός τους υποψήφιος, Μπενέτος Σπύρου, θα είναι στον β' γύρο, μαζί με τον νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο νυν Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, διατηρεί το εξ' αρχής προβάδισμα του, αλλά, παράλληλα, ενισχύεται η υποψηφιότητα τού «εκλεκτού» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Οδυσσέα Βουδούρη.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Παρά τη σχετική κάμψη που εμφανίζει, σε σύγκριση με τις πρώτες μετρήσεις, η υποψηφιότητα τού κ. Κώστα Μπακογιάννη, από τη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, θα κερδίσει, τελικά τη «μάχη». Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «βλέπουν» ότι, ο δικός τους υποψήφιος, Ευάγγελος Αποστόλου, θα δώσει με αξιώσεις τη «μάχη» της πρωτιάς.

epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση