GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους τελικούς της Α1 ο Παναθηναϊκός

Δυσκολεύτηκε και πάλι, αλλά τελικά «σκούπισε» ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη εκμεταλλευόμενη τη φοβερή ευστοχί...

Δυσκολεύτηκε και πάλι, αλλά τελικά «σκούπισε» ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη εκμεταλλευόμενη τη φοβερή ευστοχία της στα τρίποντα (14/34) και την καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε με 72-65 από την Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, έκανε το 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ξεκινώντας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Διαμαντίδης και Κάρι είχαν από 17 πόντους για τους νικητές, ο Κούπερ με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ξεχώρισε από τους γηπεδούχος που θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση στους μικρούς τελικούς απέναντι στον Πανιώνιο.

Το ματς

Το παιχνίδι δικαίωσε τις προσδοκίες από το ξεκίνημά του. Ο ΠΑΟΚ με την ώθηση του κόσμου του προηγήθηκε νωρίς με 7-2, οι «πράσινοι» αντέδρασαν (9-10), αλλά ένα σερί 7-0 έφερε τους γηπεδούχους στο 16-10. Ο Παναθηναϊκός με όπλο από την αρχή το μακρινό σουτ ανέκτησε το προβάδισμα (16-18) και παρότι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έβρισκε λύσεις από Χαραλαμπίδη και Μπόγρη, πέντε σερί πόντοι του Μαυροκεφαλίδη ανέβασαν το προβάδισμα στους επτά (21-28). Η απάντηση του «Δικεφάλου του Βορρά» σε αυτό ήρθε με ένα σερί 11-0 και πολύ καλή άμυνα διαμορφώνοντας το 32-28, την ώρα που ο Διαμαντίδης χρεωνόταν με τρίτο φάουλ. Ο Κάρι με διαδοχικά μακρινά σουτ και ο ορεξάτος Ούκιτς σήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα τους και το ημίχρονο έκλεισε με γκολ-φάουλ του Κροάτη και βραχεία κεφαλή του «τριφυλλιού» (37-38).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την ομοβροντία στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν είχε λόγο να κάνει διαφορετικά. Ο Κάρι συνέχισε το βιολί του, ο Γκιστ και ο Μπράμος μπήκαν στο παιχνίδι πετυχαίνοντας από δύο τρίποντα και οι «πράσινοι» με 13/27 έφτασαν στο +10 (58-68). Ο Κούπερ, ωστόσο, με δύο «βόμβες» πολύ πίσω από τα 6,75μ. κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά κατά το ήμισυ (53-58). Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο και με όπλο την άμυνά της έφτασε στους έντεκα (55-66). Το τρίποντο του Πέιν στα 62’’ πριν το τέλος μείωσε τη διαφορά στους έξι (62-68) και ο Χαραλαμπίδης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για να φέρει την ομάδα του στους τρεις

Δεκάλεπτα: 16-16, 37-38, 53-58, 65-72.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 14, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 5, Μαργαρίτης 5, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2, Κόνιαρης.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 17, Φώτσης 3, Ούκιτς 8, Λάσμε 3, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 5.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Τζαφλέρης.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση