GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιερωμα για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας

Στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που εδρεύει στον κόμβο του Λιτοχώρου θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στις 7:00 μ....



Στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που εδρεύει στον κόμβο του Λιτοχώρου θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στις 7:00 μ.μ. το μουσικό-ιστορικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της
Φιλικής Εταιρείας, το οποίο επιμελείται η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τη συμμετοχή τριών αξιόλογων χορωδιών της Πιερίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εργασιών του 39ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ και υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Πιερίας. Αποτελεί μέρος σειράς παραστάσεων που θα διανθίσουν το 39ο συνέδριο των πολιτιστικών ανησυχιών των ανθρώπων που αποτελούν το εργασιακό δυναμικό του Οργανισμού των τηλεπικοινωνιών.

Το αφιέρωμα παρουσιάσθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 στην παλαιά Βουλή των Αθηνών, αποσπώντας τα εύσημα, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό όσων το παρακολούθησαν τόσο για την αρτιότητα του προγράμματος, όσο και για θαυμάσιο πλαίσιο του ρεπερτορίου και του θεματολογίου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει αναφορές στα προεπαναστατικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων και ακούσματα της παραδοσιακής και νεότερης μουσικής μας δημιουργίας. Αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Τις χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Δημοτικής Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», των «Ολύμπιων φωνών» του πολιτιστικού συλλόγου Νέων Πόρων-Πλαταμώνα και «fons musicalis» Αιγινίου, συνοδεύουν 21μελής ορχήστρα και οι σολίστ Μαρία Δραγασιά, Γεώργιος Ανδρικόπουλος και Ηλίας Παπάζογλου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, τις απαγγελίες ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ενώ στον αφηγηματικό λόγο και στην παρουσίαση της εκδήλωσης είναι ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Σημαντική είναι η συμβολή του ιστορικού και εθνολόγου Θεόδωρου Ζαπουνίδη στην καταγραφή των κειμένων.

Η εκδήλωση προγραμματίσθηκε με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των «Εαρινών ημερών Μουσών 2014» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών.

Από πλευράς των διοργανωτών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Πιερίας Δημήτριος Παπαργυρίου, δηλώνει: «Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πέρα από την εργασιακή καθημερινότητα, ανησυχούμε και αγωνιζόμαστε για να γίνουμε κοινωνοί των πανανθρώπινων αξιών του πολιτισμού που ανέδειξε και καταξίωσε παγκόσμια το Ελληνικό δημιουργικό πνεύμα. Φέτος το 39ο Πανελλήνιο συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης μας που φιλοξενείται στην Πιερία, δίνει την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε στους συνέδρους τα πολιτιστικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τους τοπικούς φορείς αλλά και την πολιτιστική φυσιογνωμία και ταυτότητα της Πιερικής γης. Είναι βέβαιο ότι η εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο θα μείνει αξέχαστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση