GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέσμευση του προέδρου της Νιγηρίας για τα 200 κορίτσια που απήχθησαν

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δεσμεύτηκε σήμερα να βρεθούν οι 200 και πλέον μαθήτριες που έχουν απαχθεί από την ισ...



Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δεσμεύτηκε σήμερα να βρεθούν οι 200 και πλέον μαθήτριες που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ενώ προέβλεψε πως η διάσωσή τους θα σηματοδοτήσει "την αρχή του τέλους της τρομοκρατίας" στη χώρα του.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο φιλοξενείται στην νιγηριανή πρωτεύουσα Αμπούτζα, ο Τζόναθαν ευχαρίστησε ξένα κράτη, ανάμεσά τους τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα, για την υποστήριξή τους στις προσπάθειες διάσωσης των μαθητριών, οι οποίες απήχθησαν από το σχολείο τους στην πολιτεία Μπόρνο στις 14 Απριλίου. Οι χώρες αυτές δεσμεύτηκαν να αποστείλουν ειδικούς για να βοηθήσουν στην εξεύρεση των κοριτσιών.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος ευχαρίστησε αυτούς που μετέχουν στο Φόρουμ παρά τον κίνδυνο που υπάρχει στη χώρα του λόγω των ισλαμιστών μαχητών και στην συνέχεια προχώρησε σε μια ομιλία για την δημιουργία θέσεων εργασίας στις αφρικανικές οικονομίες.

"Ως έθνος αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από την τρομοκρατία", σημείωσε ο Τζόναθαν.

"Πιστεύω ότι η απαγωγή αυτών των κοριτσιών θα είναι η αρχή του τέλους για την τρομοκρατία στην Νιγηρία", κατέληξε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.

Οι δηλώσεις του απηχούσαν αυτές που έκανε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα είχε σημειώσει ότι η απαγωγή αυτή οδηγεί "στην κινητοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να γίνει επιτέλους κάτι εναντίον μιας οργάνωσης που είναι τόσο ποταπή ώστε να διαπράττει ένα τέτοιο απεχθές έγκλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση