GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΕ αύξησε τη βοήθειά της για την ανάπτυξη το 2013 παρά την κρίση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να αυξάνει την επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια (ΕΑΒ) το 2013 παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, χρει...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να αυξάνει την επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια (ΕΑΒ) το 2013 παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, χρειάζεται ωστόσο να διαθέσει επιπλέον 41 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει για το 2015, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Η ΕΕ παραμένει μακράν ο πρώτος χρηματοδότης κεφαλαίων στον κόσμο καθώς δώρισε 56,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της επίσημης αναπτυξιακής βοήθειας τον περασμένο χρόνο έναντι 55.3 δισεκατομμυρίων το 2012, αναφέρει η ετήσια έκθεση που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο των υπουργών Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες.
Η βοήθεια αυτή αντιπροσωπεύει ένα 0,43% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) της ΕΕ.
Ο αριθμός αυτός απέχει ακόμη αρκετά πάντως από τη συλλογική δέσμευση που είχαν κάνει οι χώρες της ΕΕ το 2005 να προσφέρουν ένα 0,7% του ΑΕΠ το 2015. Για αυτό θα έπρεπε να «συγκεντρώσουν ένα επιπλέον ποσό περίπου 41,3 δισεκατομμυρίων ευρώ» έως το 2014, διευκρινίζει η έκθεση.
«Με επίγνωση των τρεχόντων οικονομικών περιορισμών» οι υπουργοί εκφράζουν «τη βαθιά τους ανησυχία για τα επίπεδα της επίσημης αναπτυξιακής βοήθειας» και επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους να «δώσουν τις απαραίτητες ωθήσεις» προκειμένου να επιτύχουν αυτούς τους στόχους.
Η έκθεση υπογραμμίζει «τις ποικίλες επιδόσεις» των 28 κρατών μελών της ΕΕ: 16 εξ αυτών αύξησαν τη βοήθειά τους την ώρα που 12 τη μείωσαν το 2013. Μόνο 4 εξ αυτών αφιέρωσαν το 0,7% ή μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της: η Σουηδία (1,2%), το Λουξεμβούργο (1%), η Δανία (0,8%) και η Βρετανία (0,7%), ο μεγαλύτερος χρηματοδότης με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Γερμανία δώρισε 10,6 δισεκατομμύρια (0,38%) και η Γαλλία 8,6 δισεκατομμύρια (0,41%).
Σε διεθνές επίπεδο, η ΕΕ συνεισφέρει περισσότερο από το μισό του συνόλου της ΕΑΒ, η οποία έχει αυξηθεί στα 101,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013, πολύ πιο μπροστά από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής ( ή και εμπιστοσύνης ) στις περιφέρειες, ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισ. ευρώ προς τις εφορίες. Δεν είναι δυνατόν να έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !

    Ήρθε η ώρα να ψάξει να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Ήρθε η ώρα να μειώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου δεκάδες κάθονται χωρίς αντικείμενο, αλλά και σε όλο το δημόσιο.

    Ήρθε η ώρα να πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ ) ελέγχοντας όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα.

    Οι Έλληνες έδωσαν έγκριση στην οικονομική πολιτική του κ.Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και στη φορολογική πολιτική με τη ψήφο τους στις εκλογές. Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!

    ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...

    ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ 6000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, 2.000.000 ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ...

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΕΠΙΤΙΔΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΧΡΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ...

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ, ΑΘΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ!

    ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΔΕΣ!!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΡΤΙ" ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση