GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόρεια Κορέα: Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 30 ετών

Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 30 ετών αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα, με «θύματα» εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσ...



Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 30 ετών αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα, με «θύματα» εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Η ξηρασία μαστίζει όλη τη χώρα που είχε βροχοπτώσεις κατά μέσο όρο 23,5 χιλιοστά από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Απριλίου, μια κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες, δηλαδή το 35% του συνηθισμένου, ποσοστό που είχε να καταγραφεί από το 1982, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Χιλιάδες στρέμματα ανοιξιάτικων καλλιεργειών, όπως το κριθάρι, το σιτάρι και οι πατάτες υπέστησαν ζημιές. Η σοδειά των δημητριακών αναμένεται ισχνή», διευκρινίζει το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα πλήττεται από χρόνιες ελλείψεις τροφίμων λόγω της οικονομικής απομόνωσης του κομμουνιστικού κράτους, της ξηρασίας και των πλημμυρών. Ο λιμός φέρεται να προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους τη δεκαετία του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση