GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη συμφωνία της ΕΑΣ μετά από 4 χρόνια

Υπεγράφη χθες 30 Απριλίου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματ...



Υπεγράφη χθες 30 Απριλίου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, συμφωνία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), για την κατασκευή από τα ΕΑΣ σύγχρονων πυρομαχικών με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του Ελληνικού Στρατού.

Η υπογραφή της συμφωνίας αγοράς 265.000 πυρομαχικών τύπου 40 χιλιοστών, αξίας 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και συνολικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Τη συμφωνία που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος. Στην τελετή της υπογραφής συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΑΣ Ιωάννης Δεμίρης, καθώς και στελέχη της εταιρείας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως έχουμε δεσμευθεί, επιχειρεί τη διάσωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, στο μεταβατικό αυτό διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάρθρωσής της.

Η σημερινή συμφωνία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Αποτελεί δε, ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η αμυντική βιομηχανία της χώρας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο χάρη στις δυνατότητες που υπάρχουν. Στη χώρα μας παρασκευάζονται συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, εφάμιλλα και ανταγωνιστικά με ανάλογά τους από τις διεθνείς αγορές.

Γι' αυτό είναι η ώρα να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, να συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις προβάλλοντας και προωθώντας την ελληνική αμυντική βιομηχανία, από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας».

Από την πλευρά της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αρμόδια για θέματα αμυντικής βιομηχανίας, Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειες σας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον στρατηγικό σχεδιασμό των ΕΑΣ. Η πορεία της εταιρείας επιβραβεύει την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να δώσει μάχη για τη σωτηρία της.

Μετά από τέσσερα χρόνια που η σύμβαση αυτή ήταν παγωμένη στα συρτάρια, οι συντονισμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης των ΕΑΣ, των Γενικών Επιτελείων, της αρμοδίας διεύθυνσης και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, αποδίδουν καρπούς.

Η σημερινή υπογραφή αποτελεί μόνο την αρχή. Τα ΕΑΣ κλείνουν συμφωνίες με άλλες εταιρίες και χώρες στο εξωτερικό και συμμετέχουν με αξιώσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς. Και οι πλέον απαισιόδοξοι σήμερα χαμογελούν».

epikaira.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΟΣΟ ΒΟΔΙ, ΠΟΣΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ «ΠΕΙΘΕΣΑΙ» ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΓΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 100% ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση