GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασανσέρ θα κάνει 43 δευτερόλεπτα για να φτάσει από το ισόγειο στον 95ο όροφο

Για να φτάσει κανείς από το ισόγειο στον 95ο όροφο του νέου ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στο Guangzhou της Κίνας δεν θα απαιτ...



Για να φτάσει κανείς από το ισόγειο στον 95ο όροφο του νέου ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στο Guangzhou της Κίνας δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 43 δευτερόλεπτα!
Αυτό θα είναι εφικτό καθώς η Hitachi κατασκευάζει ένα ασανσέρ που θα πιάνει ταχύτητες της τάξης των 73 χιλιομέτρων την ώρα (1.200 μέτρα το λεπτό), τη στιγμή που τα σύγχρονα ασανσέρ ανεβοκατεβαίνουν με ταχύτητες από 8-35 χλμ./ώρα.
Εκτός από την ταχύτητα η Hitachi έχει φροντίσει και για την ασφάλεια του ασανσέρ με ειδικά συστήματα αποφυγής τριβών, ελάττωσης της ταχύτητας ή φρεναρίσματος σε περιπτώσεις ανάγκης.
Το γρηγορότερο ασανσέρ στον κόσμο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το 2016 όταν θα εγκαινιαστούν και οι ουρανοξύστες του οικονομικού κέντρου του Guangzhou, που αναμένεται να υψωθούν στα 530 μέτρα πάνω από τη Γη!

1 σχόλιο

  1. Ξέρετε τι φοβούνται ΝΔ και Πασόκ- Ελιά και Ποτάμι ; Όταν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών και δουν τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες του Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε εκλογικά ύψη και με μεγάλα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

    Σκεφτείτε να πάρει ένα 30% ο Σύριζα, ένα 10-12% οι ΑΝΕΛ, ένα 15% η Χ.Α και ένα 10% το ΚΚΕ τι έχει να γίνει... Σκεφτείτε να βγουν στο β' γύρο στην Αθήνα ο Σακελλαρίδης και ο Καπερνάρος και στη Περιφέρεια Αττικής η Δούρου και ο Χαΐκάλης και να καταποντιστούν Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος, Σγουρός, Μπουτάρης, Καλαφάτης, Ιωαννίδης !!! Ναι, μπορούμε να τους ταρακουνήσουμε. Για πρώτη φορά το 85% του Ελληνικού λαού είναι αποφασισμένο να τους στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Όλοι περιμένουν τις κάλπες για να μαυρίσουν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ ( Ελιάς), της ΝΔ,του Ποταμιού, της Δημάρ και του ΛΑΟΣ. Όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση