GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβαθμίστηκε το αξιόχρεο της Ισπανίας μετά από 5 χρόνια

Κατά μία βαθμίδα, από ΒΒΒ- σε BBB με σταθερή προοπτική, αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor”s το αξιόχρ...


Κατά μία βαθμίδα, από ΒΒΒ- σε BBB με σταθερή προοπτική, αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor”s το αξιόχρεο της Ισπανίας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Είναι η πρώτη φορά που ο S&P αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ισπανίας μετά το 2009, όταν της αφαίρεσε την αξιολόγηση ΑΑΑ. Με την απόφασή του, ο S&P ακολούθησε αντίστοιχες κινήσεις που έκανε ο οίκος Fitch τον περασμένο μήνα και ο οίκος Moody”s τον Φεβρουάριο.
«Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας για βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ισπανίας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο S&P.
«Αντανακλώντας τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών και την προσδοκία μας ότι η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη θα παραμείνει εξαιρετικά χαλαρή, αναθεωρήσαμε την πρόβλεψή μας για το μέσο ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας την περίοδο 2014-16 στο 1,6% από 1,2%» προσθέτει.
Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών δημοπράτησε χθες 5ετή και 10ετή ομόλογα με αποδόσεις χαμηλότερες από ότι το 2004 και το 2005, όταν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας υπερέβαινε το 3% και το δημόσιο χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό του σημερινού επιπέδου που διαμορφώνεται στο 94% του ΑΕΠ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Στο διαφημιστικό της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για τις "θυσίες μας" που δεν πρέπει να πάνε χαμένες! Τελικά ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν μεγάλο θράσος!

    Ποιες θυσίες έκαναν εκείνοι , όλοι αυτοί της ΝΔ και της Βενιζελοελιάς ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει ανεργία και φτώχεια και αδυναμία πληρωμής λογαριασμών ;
    - Ένοιωσαν ( με τη τεράστια περιουσία, κινητή και ακίνητη, που έχουν και τους ετήσιους μισθούς των 100.000 ευρώ ) τι σημαίνει φόρος και χαράτσια ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει να χρωστάς στην εφορία, να μην μπορείς να πληρώσεις κοινόχρηστα, φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει να περιμένεις σε ουρές για να πληρώσεις την εφορία και τη ΔΕΗ ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει να περιμένες τα συσσίτια ή τη διανομή φαγητού από τους Δήμους ή την Εκκλησία ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει να μην μπορείς να πληρώσεις γιατρούς και φάρμακα ή να περιμένεις μήνες στην ουρά για ραντεβού στα νοσοκομεία ;
    - Ένοιωσαν τι σημαίνει να χάνεις ανθρώπους από αυτοκτονία ή πρόωρο θάνατο, λόγω οικονομικής κρίσης ; Καταλαβαίνουν, έστω και λίγο, τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν ορφανά λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας ;

    Τι κατάλαβαν από την οικονομική κρίση, όλοι αυτοί οι λίγοι, οι κορυφαίοι μέσα στη ΝΔ και στην ΒενιζελοΕλιά ; Τίποτα. Είχαν και έχουν όλες τις ανέσεις τους, τρώνε με χρυσά κουτάλια, έχουν να φάνε και τα τρισέγγονά τους μέχρι 10 γενιές και από την άλλη οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτου ιδεολογίας, υποφέρουν καθημερινά, μάτωσαν από φόρους, χαράτσια, κατασχέσεις κλπ. Οι θυσίες είναι ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. Μη βάζετε τον εαυτό σας μέσα. Μην εξοργίζετε κι άλλο τους Έλληνες από την αδιαντροπιά σας ! Αλλάξτε το επαίσχυντο διαφημιστικό σποτ.

    Το ίδιο εμετικό είναι και το διαφημιστικό του ΠΑΣΟΚ, που λέει "ματώσαμε" ! Ποιοι μάτωσαν ; Όσοι αυτοκτόνησαν, όσοι έμειναν άνεργοι, όσοι δεν είχαν να πληρώσουν τα χαράτσια σας. Εσείς έχετε δεκάδες ακίνητα, εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις, αμύθητο πλούτο για 10 γενιές... Ντροπή να λέτε τέτοια ψέματα, ότι "ματώσατε". Σιγά μη σκίσετε κάνα καλτσόν !

    Εσείς δεν κάνατε καμία θυσία, γιατί αν είχατε ΝΤΡΟΠΗ και ΤΣΙΠΑ, δεν θα έπρεπε να παίρνετε ούτε 1 ευρώ από το δημόσιο ταμείο, όπως έκανε ο Καποδίστριας ! Αλλά είστε, τελικά, νάνοι της πολιτικής ζωής. Είναι τραγικό να χαμογελάτε, όταν ξέρετε ότι σας έχουν μείνει γύρω σας οι γλείφτες και οι γυμνοσάλιαγκες που θέλουν κάτι να κερδίσουν από εσάς, ενώ οι άλλοι σας φτύνουν και νομίζετε ότι βρέχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που η κυβέρνηση πήρε ψήφο ανοχής στις περιφέρειες ( όπως λένε υπουργοί και βουλευτές και ΜΜΕ ), ήρθε η ώρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    Θα εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ προς τις εφορίες γιατί πολλοί έχουν μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες και να χρωστάνε στην εφορία !Θα ψάξει, επιτέλους, να βρει το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις αγροτικές και τουριστικές περιοχές, που δεν κόβονται αποδείξεις,ειδικά στους ξένους.

    Απολύσεις, διαθεσιμότητα, κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων οργανισμών τάχιστα, μείωση των κονδυλίων για σχολεία και νοσοκομεία που δεν είναι παραγωγικά, να πληρώνουν το γιατρό ή τα φάρμακα και τα σχολικά έξοδα όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

    Στη συνέχεια θα χτυπήσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα ( γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους,συμβολαιογράφους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ . Ας ελέγχξει όσους έχουν τα 2 τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση των καταθέσεών τους, παρά τη κρίση, απόκτηση περιουσίας μέσα στο 2013-2014 , καθώς και έλεγχος των καταθέσεων ανέργων που κάνουν πχ ιδιαίτερα μαθήματα ( σε παιδιά Λυκείου- Γυμνασίου ή ξένων γλωσσών ) και εισπράττουν μαύρα χρήματα 30 έως 50 ευρώ την ώρα. Ήρθε η ώρα να ελέγξει τα οικονομικά των έργων που έγιναν από Δήμους και περιφέρειες.

    Όλοι όσοι έκαναν παράνομες αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα. Επίσης, να γίνει έλεγχος σε όσους πήραν επίδομα θέρμανσης με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή στη θέση άλλων δικαιούχων. Να ελεγχθούν, επίσης, και οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ πως χρησιμοποιήθηκαν και που από τους δήμους και τις περιφέρειες. Μαχαίρι παντού από τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και ακολουθεί κόψιμο συντάξεων και εφάπαξ, σε όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια ή άλλες πηγές ή έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα καλύτερα έρχονται από Δευτέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση