GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ στον Αλφειό

Στην προάσπιση και προστασία τόσο των κατοίκων που διαμένουν στις τοπικές κοινότητες πέριξ του Αλφειού ποταμού στην Περιφερειακ...



Στην προάσπιση και προστασία τόσο των κατοίκων που διαμένουν στις τοπικές κοινότητες πέριξ του Αλφειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όσο και των περιουσιών τους προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάστηκαν να υλοποιηθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε., η οποία εκπόνησε και επέβλεψε τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή από εδώ και πέρα του έργου.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής υπέγραψε με τον ανάδοχο, παρουσία του δημάρχου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, τη σύμβαση για την «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων Ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας», προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που ζουν στην περιοχή εκατέρωθεν του ποταμού και των ιδιοκτησιών τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων, που ιδίως κατά τη χειμερινή είναι έντονα.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΗΝ 2007-2013, θα εκτελεστεί σε μήκος 10 χιλιομέτρων γύρω από τον ποταμό στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα έργα που θα κατασκευαστούν έχουν βασικό σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς διατομής απορροής των υδάτων του ποταμού Αλφειού και την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, από το φράγμα Φλόκα έως 10 χλμ. ανάντη του φράγματος.

Περιλαμβάνουν την ενίσχυση των υφιστάμενων αναχωμάτων με κατασκευή συρματοκιβωτίων και λιθορριπών, συνολικού μήκους 6.430 μέτρων, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των εξωτερικών συλλεκτήριων τάφρων αποστράγγισης των υδάτων και την απόληψη αδρανών υλικών από οριοθετημένα και αδειδοδοτημένα πεδία απόληψης υλικών, για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.

1 σχόλιο

  1. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ
    ΠΡΟΚΟΠΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΛΛΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ .ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙ ΕΡΓΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΘΑ ,ΘΑ ΘΑ,ΘΑ ΘΑ ΘΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΗΦΙΣΟΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΥΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ
    ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση