GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίμβρος: Ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στα χωριά του νησιού

Δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Ίμβρο τα 6,5 Ρίχτερ που χτύπησαν το Βόρειο Αιγαίο. Καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κτήρια του νησιού και σ...


Δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Ίμβρο τα 6,5 Ρίχτερ που χτύπησαν το Βόρειο Αιγαίο. Καταστροφές έχουν σημειωθεί σε κτήρια του νησιού και στα χωριά της ελληνικής μειονότητας.
Στα Αγρίδια πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και σε ορισμένα έχουν καταρρεύσει σκεπές, τοίχοι και καμινάδες. Ζημιές υπέστη και η εκκλησία του χωριού.
Το ίδιο σκηνικό κυριαρχεί και στο Γλυκύ. Ο κοινοτάρχης Γλυκέως, Αργύρης Μπαχτσεβάνης, ανέφερε ότι οι σημαντικότερες ζημιές στο χωρίο σημειώθηκαν στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, της οποίας κατέρρευσε ο νάρθηκας και ένας τοίχος. Ένα σπίτι υπέστη ολοκληρωτικές ζημιές και είναι μη κατοικήσιμο, κατέρρευσαν άλλες οικίες, οι οποίες όμως ήταν εγκαταλελειμμένες, σε πολλά κτίρια ράγισαν οι τοίχοι, ενώ σχεδόν σε όλα τα σπίτια υπάρχουν ζημιές στην οικοσκευή.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαχτσεβάνη, οι περισσότερες πληροφορίες προέχονται από τα Αγρίδια και το Γλυκύ και δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα των καταστροφών από τα υπόλοιπα πέντε χωριά. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι, όπως είπε, ότι δεν υπάρχουν θύματα, μεταξύ των κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και Τούρκων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση