GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΟΠΥΥ: Παράταση για τους ιδιώτες γιατρούς που επιθυμούν 6μηνες συμβάσεις

Παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους 3.000 γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του Οργανισμού – και πρώην ΙΚΑ- που ...


Παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους 3.000 γιατρούς των πρώην Πολυιατρείων του Οργανισμού – και πρώην ΙΚΑ- που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, προκειμένου να συνάψουν εξάμηνη σύμβαση με τον Οργανισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και κάνοντας χρήση του προσωπικού τους κωδικού.

Το χαμηλό ενδιαφέρον των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ να ενταχθούν στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) οδήγησε τη διοίκηση του Οργανισμού στην παράταση της σχετικής προθεσμίας – η αρχική εξέπνεε την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις των γιατρών που ενδιαφέρονται για συμβάσεις, δεν ξεπερνούν τις 1.000, αριθμός που δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων εκτός των δομών του ΠΕΔΥ. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ότι τουλάχιστον τα ¾ των γιατρών, δηλαδή 2.250 γιατροί, θα εκδήλωναν ενδιαφέρον και θα αποτελούσαν την δεξαμενή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Οι γιατροί που θα συμβληθούν, θα έχουν την δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και θα αποζημιώνονται με 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι η δήλωση για εξάμηνη σύμβαση αφορά τους 3.000 ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, καθώς και αυτοί των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους 31/12/ 2013, οι ιατροί της Κεφαλονιάς αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση