GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει την καταστροφή»

«Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του(Ελευθεροτυπία), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «...


«Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του(Ελευθεροτυπία), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει, ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία».
«Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!» κατέληξε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: www.real.gr

21 σχόλια

  1. Την επόμενη Κυριακή παίζεται το μέλλον μας, αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ΣΚΛΑΒΟΙ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ( ΕΛΙΑΣ), του Ποταμιού και των διαπλεκομένων ή θα ζήσουμε ελεύθεροι.

    Πρέπει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ κανέναν υποψήφιο που στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Στην Αθήνα μαύρισμα σε Καμίνη και Σπηλιωτόπουλο και Ν. Κακλαμάνη. Ψήφο σε Σακελλαρίδη και Καπερνάρο ( αν και πολλοί αγανακτισμένοι Αθηναίοι μιλάνε και για Κασιδιάρη ).

    Στη περιφέρεια Αττικής ψήφο σε Δούρου και Χαϊκάλη, αυτοί να είναι στο β' γύρο. Οι πιο αγανακτισμένοι μπορεί να ψηφίσουν τον Παναγιώταρο της Ελλ. Αυγής.

    Στο Πειραιά, στο β' γύρο πρέπει να είναι ο Γ. Μώραλης και ο Δρίτσας. Ψήφους θα πάρει από πολλούς οργισμένους ο Κούζηλος της Ελλ. Αυγής.

    Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να καταψηφιστούν μαζικά Μπουτάρης και Καλαφάτης και να μη μπουν στο β' γύρο. Στη Θεσσαλονίκη ο Σύριζα κατεβάζει τον Μηταφίδη και η Ελλ. Αυγή τον Ματθαιόπουλο. Οι ΑΝΕΛ τον Παπαγεωργίου, αν του επιτραπεί η συμμετοχή.

    Στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει να μαυρίσουμε πρωτίστως Ιωαννίδη και Μπόλαρη. Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν Τζιτζικώστα (αλλά προέρχεται από τη ΝΔ, άρα κι αυτός πρέπει να καταψηφιστεί την Α'΄Κυριακή ),ο Σύριζα κατεβάζει την Χαραλαμπίδου και η Ελλ. Αυγή τον Χρυσομάλλη.

    Σε όλους τους δήμους, σε όλες τις περιφέρειες δεν πρέπει να ψηφίσουμε κανέναν υποψήφιο με δεσμούς,επίσημους ή ανεπίσημους, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ( Ελιά ),ακόμα και αν έχουμε φίλους ή συγγενείς στα ψηφοδέλτιά τους,ακόμα κι αν επέδειξαν έργο. Πρέπει να τους καταψηφίσουμε την Α' Κυριακή, να πάρουν χαμηλά ποσοστά, για να "πληρώσουν" για τους ανελέητους φόρους, τα χαράτσια, τις περικοπές παντού, την ανεργία, τις αυτοκτονίες.

    Για όνομα του Θεού, βγείτε από τα κομματικά μαντριά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των δεκανικιών τους ( Ποτάμι, Δημάρ, Λάος ). Μαυρίστε τους ! Κόψτε τους την αλαζονεία, διαλύστε το κομματικό τους κράτος στους δήμους και στις περιφέρειες. Μετά τις εκλογές θα γίνουν ασύδοτοι και θα εφαρμόσουν κι άλλα κρυφά μέτρα. Δεν θα μας αφήσουν ούτε σπίτια ούτε καταθέσεις ούτε δουλειές. Μαυρίστε τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ 5000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ

    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πρώτο του μέλημα θα είναι να καταστρέψει τα βυζιά σου Σιμάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XEΣTH ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΜΠΡΙΚΙΑ .ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΦΤΩΧΙΑ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γελοιοδέστατοι ξεφτύλες Σαχλαμαράς και Βενιζέλος, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να μιλήσουν σε ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, παρά μόνο σε κλειστές αίθουσες!!!

    Γιατί φοβούνται τα τσουτσέκια της Μέρκελ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πανάθλιος αυτός λαός που ψηφίζει μόνο αυτούς που λένε ωραία λόγια επί 40 χρόνια,με τον τσίπρα θα έχει το τέλος που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΨΕΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟΕΥΡΩ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΚΟΥΖΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ.ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΑΤΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΕ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NOIAZESTE ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
    ΥΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΑΣΣΑ ΞΑΠΛΑ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΕΣ ΒΙΛΛΕΣ ΣΠΑ ΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗ ; ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΟΥΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΑΦΑΛΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τσίπρας θα σου καταστρέψει τα βυζιά ρεμάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόλις τον βγάλετε και κάνει αυτά που λέει,θα βγείτε από το ευρω,θα κλείσουν οι τράπεζες,οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί θα τα παρατήσουν όλα και θα πολιορκούν τις τράπεζες όπως οι υπόλοιποι ηλίθιοι νεοέλληνες και οι λαθρομετανάστες θα θερίζουν με τα καλάσνικωφ.Μιλάμε για 3.000.000 νεκρούς σε ένα μήνα .
    Τότε θα δείτε την πραγματική αξία της μεταπολίτευσης που ψηφίζατε από το 74 και μετά.
    Κατά τα άλλα όποιος δεν είναι παντελώς ηλίθιος ξέρει η καταστροφή ξεκίνησε το 74 και όχι το 2010.
    Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέχασες ότι αν βγεί ο Σύριζα θα κατέβουν οι Νεφελείμ το γένος Μπαχομέχ μαζί με τους Ελ και θα μας πηδήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν χρειάζονται.Πηδιέσται μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άς είμεθα καχύποπτοι καί προσεκτικοί/επιφυλακτικοί,διότι οί μονταζιέρες(!!!!!) τού παρακράτους,πού έχει εγκατασταθή στό Μαξίμου από τό 2012,ειδικά αυτήν τήν προεκλογική -κι όχι μόνον – περίοδον
    ## εργάζεται(!) μέ φούλ τίς μηχανές,διά τήν μεγαλύτερη εκλογική νοθεία τών τελευταίων 60 χρόνων ##!!
    Άς συνειδητοποιήσουμε δέ,ότι έχουμε από τό 2012, βίαια κατάλυση τού Δημοκρατικού Πολιτεύματος,αφού από τότε έχει εγκαθιδρυθή ## τό καθεστώς/παρακράτος τού ΝεοΤσαουσέσκου SSαμαρά ## μέ ό,τι συνεπάγεται,διά τήν Δημοκρατία Μας!!!
    Ή 25η Μαίου άς είναι ή Ημέρα τής Μεγάλης Άνατροπής καί Λύτρωσης/Απελευθέρωσης τής χώρας Μας,από τούς ΑλητοΛηστοΣυμμορίτες τής ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΠΟΛΑΝ!!!

    ή Ε Λ Λ Α Σ

    ή επί…..SS α μ α ρ ά ς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Επίπεδα διαφθοράς που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου και εναγκαλισμό της πολιτικής από επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία, φέρνουν στο φως πρόσφατες έρευνες κορυφαίων ιδρυμάτων λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

    Τα τελευταία στοιχεία περιγράφουν μια τρομακτική κατάσταση, όπου χιλιάδες εκπρόσωποι πολυεθνικών δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να επηρεάσουν τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων ακόμη και στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Για πρώτη φορά μάλιστα οργανώσεις όπως η Διεθνής Διαφάνεια στρέφουν τα πυρά τους και προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο κατηγορούν ευθέως ότι συμμετέχει στο μηχανισμό συγκάλυψης της διαφθοράς αρνούμενο να συνεργαστεί με ανεξάρτητους παρατηρητές.

    Όπως προέκυψε από τη σχετική συζήτηση των τελευταίων εβδομάδων, το ευρωκοινοβούλιο επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να εξασφαλίσει ότι οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από όργανα της ΕΕ και όχι από τρίτους παρατηρητές – στη λογική Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει και ο Γιάννης ελέγχει και το λογαριασμό.

    Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι κομισάριοι και το ευρωκοινοβούλιο επιθυμούν να ελέγχονται μόνο από όργανα όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι οργάνωσε την επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων σκανδάλων στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

    Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του πρώην επιτρόπου Υγείας Τζον Ντάλι, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε σε υπόθεση δωροδοκίας ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό του λόμπι της καπνοβιομηχανίας.

    Την υπόθεση ανέλαβε τότε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, που κατηγορήθηκε ότι έκανε ότι περνούσε από ο χέρι της ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες για τους υπεύθυνους αξιωματούχους της ΕΕ. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Όπως επισημαίνει στην έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, στον πυρήνα της διαφθοράς των οργάνων της ΕΕ βρίσκεται πλέον η λεγόμενη διαδικασία του τριαλόγου (trialogue – λογοπαίγνιο με το διάλογο στον οποίο συμμετέχουν τρία μέρη).

    Πρόκειται για τις άτυπες επαφές που έχουν, κεκλεισμένων των θυρών, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Κομισιόν και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις οποίες προετοιμάζουν τη συζήτηση για όλες τις αποφάσεις της ΕΕ με το πρόσχημα ότι πρέπει αν εξοικονομήσουν χρόνο από τις επίσημες συνόδους.

    Στην πραγματικότητα ο «τριάλογος» έχει μετατραπεί στην βασική κερκόπορτα μέσω της οποίας τα λόμπι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων ασκούν πιέσεις στους Ευρωπαίους αξιωματούχους σε κρίσιμα θέματα όπως ο έλεγχος των εκπομπών καυσαερίων ή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων.

    Πρόκειται ουσιαστικά για εκείνα τα θέματα, που αν συζητούνταν ανοιχτά, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ένωσης, θα προκαλούνταν πανευρωπαϊκή κατακραυγή...

    Από την πλευρά της η οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO) αποκάλυψε πρόσφατα ότι μόνο ο χρηματοπιστωτικός τομέας απασχολεί 1.700 λομπίστες οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους 120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να «εξαγοράσουν» τη συνείδηση της ΕΕ – δηλαδή τριάντα φορές περισσότερα χρήματα από τον προϋπολογισμό όλων των συνδικάτων, των ΜΚΟ και των ομάδων προστασίας καταναλωτών που ασχολούνται με τη λειτουργία της ΕΕ.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε υπάλληλο της ευρωπαϊκής ένωσης, που ασχολείται με ζητήματα τραπεζών, αντιστοιχούν τέσσερις εκπρόσωποι λόμπι οι οποίοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του, πάντα σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

    Χωρίς αυτή τη συνεχή πίεση είναι αμφίβολο εάν οι τράπεζες θα είχαν καταφέρει να μετατρέψουν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 σε δημοσιονομική αναγκάζοντας όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ να «διασώσουν» τα τραπεζικά ιδρύματα στέλνοντας εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες στη φτώχεια, την εξαθλίωση και πολλές φορές στο θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι....

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες του CEO, δεν είναι οι έξωθεν πιέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι και τα ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η σταδιακή διάβρωση αυτών των μηχανισμών από το εσωτερικό.

    Σχεδόν οχτώ στους δέκα εμπειρογνώμονες, που προσλαμβάνονται από θεσμικά όργανα της ΕΕ για να προσφέρουν τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις συνδέονται άμεσα με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Τις περισσότερες φορές δηλαδή είναι στελέχη τραπεζών τα οποία στην καλύτερη περίπτωση παίρνουν μια σύντομη άδεια άνευ αποδοχών και ύστερα επιστρέφουν στις θέσεις τους.

    Στο παρελθόν μέλη του CEO είχαν αναφερθεί ακόμη και σε στελέχη ελληνικών τραπεζών όπως η Εθνική και η Eurobank τα οποία βρέθηκαν σε θέσεις συμβούλων όχι μόνο στο πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και στο περίφημο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο IIF, το υπερ-λόμπι των τραπεζών το οποίο παρεμβαίνει άμεσα στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

    Στο παρελθόν οι κάμερες είχαν συλλάβει αρκετές φορές τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα να εισέρχεται στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύνοδος υπουργών – και μάλιστα για θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα...
    11 Μαΐ 2014 - 5:06:00 π.μ.
    Μπούτζουκας Τηλέμαχος είπε...
    ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ......Η ΕΥΡΏΠΗ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΊ ΑΠΌ ΣΜΑΡΟΒΕΝΙΣΕΛΟΥΣ ...

    ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι..

    Το πρόβλημα του ελέγχου της ΕΕ από τα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και τις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον ο ρόλος των ομάδων άσκησης πίεσης είναι θεσμοθετημένος και καταγράφεται από αρμόδιες υπηρεσίες.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον 15.000 «λομπίστες», οι οποίοι συναντώνται εν κρυπτό με Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθορίζουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, χωρίς ποτέ κανένας να γνωρίζει τις συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    Οι φήμες για χρηματισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους των Βρυξελλών χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η βρετανική εφημερίδα Sunday Times χρειάστηκε μόλις μερικές ημέρες για να ξεσκεπάσει μια τέτοια περίπτωση στέλνοντας δημοσιογράφους της να προσποιηθούν ότι προέρχονται από κάποιο λόμπι και θέλουν να εξαγοράσουν κάποιο ευρωβουλευτή.

    Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν εντοπίσει το πρώτο τους θύμα στο πρόσωπο του Αυστριακού Ερνστ Στράσε, ο οποίος δέχθηκε μπροστά σε κρυφή κάμερα να λάβει 100.000 ευρώ σαν αμοιβή για να προωθήσει συγκεκριμένες τροπολογίες.

    Ο Στράσε καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται πόσοι δεκάδες οι εκατοντάδες άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι απλώς επειδή δεν έτυχε να χτυπήσουν τη δική τους πόρτα οι δημοσιογράφοι των Sunday Times.

    H κατάσταση αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αντικατοπτρίζεται πλέον και στην εικόνα που σχηματίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ΕΕ.

    Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έπεσε κάτω από το 30%, από το 57% που βρισκόταν την Άνοιξη του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πρόβλημα του ελέγχου της ΕΕ από τα λόμπι των μεγαλύτερων πολυεθνικών φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και τις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον ο ρόλος των ομάδων άσκησης πίεσης είναι θεσμοθετημένος και καταγράφεται από αρμόδιες υπηρεσίες.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες τουλάχιστον 15.000 «λομπίστες», οι οποίοι συναντώνται εν κρυπτό με Ευρωπαίους αξιωματούχους και καθορίζουν ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής πολιτικής, χωρίς ποτέ κανένας να γνωρίζει τις συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    Οι φήμες για χρηματισμό ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης στους διαδρόμους των Βρυξελλών χωρίς κανένας όμως να γνωρίζει ή να θέλει να μάθει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η βρετανική εφημερίδα Sunday Times χρειάστηκε μόλις μερικές ημέρες για να ξεσκεπάσει μια τέτοια περίπτωση στέλνοντας δημοσιογράφους της να προσποιηθούν ότι προέρχονται από κάποιο λόμπι και θέλουν να εξαγοράσουν κάποιο ευρωβουλευτή. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν εντοπίσει το πρώτο τους θύμα στο πρόσωπο του Αυστριακού Ερνστ Στράσε, ο οποίος δέχθηκε μπροστά σε κρυφή κάμερα να λάβει 100.000 ευρώ σαν αμοιβή για να προωθήσει συγκεκριμένες τροπολογίες. Ο Στράσε καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται πόσοι δεκάδες οι εκατοντάδες άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι απλώς επειδή δεν έτυχε να χτυπήσουν τη δική τους πόρτα οι δημοσιογράφοι των Sunday Times. H κατάσταση αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αντικατοπτρίζεται πλέον και στην εικόνα που σχηματίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες για την ΕΕ.

    Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έπεσε κάτω από το 30%, από το 57% που βρισκόταν την Άνοιξη του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση.


    ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..μαζί μας ΟΧΙ στην Ευρώπη τον πουλημένων ..ναι βάζουν φόρους και κάνουν πολλούς έλεγχους ,άλλα λαμβάνουν υπόψιν την ΔΕΝ,,ΤΟ ΝΕΡΟ ,,ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,, ΤΟ ΕΝΟΊΚΙΟ, ΤΑ ΕΞΩΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΡΟΥΣ..ΕΔΏ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΙ!!!ΓΙΑΤΊ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην αποκάλυψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος λειτούργησε ως πρόθυμο δεκανίκι της ευρωπαϊκής Δεξιάς υπέρ της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου προχωρούν σήμερα οι Financial Times, συμπληρώνοντας το ιστορικό παζλ της ευρωπαϊκής κρίσης....

    Η σημερινή αποκάλυψη γίνεται στο πλαίσιο του πρώτου μέρους μιας σειράς ρεπορτάζ των Financial Times, που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν το ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική δημοσιογραφική έρευνα μηνών που φέρει την υπογραφή του Peter Spiegel, ενός εκ των πλέον σημαντικών δημοσιογράφων της ευρωπαϊκής ηπείρου.

    Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα από τις διεργασίες των Καννών, μετά την πρόταση για το δημοψήφισμα:

    Εν αγνοία του Ν. Σαρκοζί και της Α. Μέρκελ, τηλεφώνησε στον Α. Σαμαρά, τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ξενοδοχείο του πριν ξεκινήσει η συνάντηση. Γνώριζε ότι εκείνος ήθελε απεγνωσμένα να αποφύγει το δημοψήφισμα.

    Ο Α. Σαμαράς του είπε ότι τώρα ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία....

    Ο Μπαρόζο κάλεσε το συμβούλιό του και στελέχη της Κομισιόν στη σουίτα του στο Hotel Majestic Barrière για να χαράξει στρατηγική. Αποφάσισε ότι δεν θα έλεγε στον Ν. Σαρκοζί ή στην Α. Μέρελ για εκείνη τη συνομιλία, αλλά σύμφωνα με άτομα που βρέθηκαν σε εκείνη τη σουίτα, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρατηρώντας τον Ε. Βενιζέλο μερικές ώρες αργότερα, ο Μπαρόζο είδε την ευκαιρία. Ο Ν. Σαρκοζί έκλεισε τη συνάντηση διαβάζοντας ξανά το σχέδιο των έξι σημείων, είπε στον Παπανδρέου να επιστρέψει στην Αθήνα και να «πάρει μία απόφαση» και ο Μπαρόζο πήρε τον Βενιζέλο στην άκρη.

    «Πρέπει να σκοτώσουμε αυτό το δημοψήφισμα» του είπε. Ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησε σχεδόν αμέσως. Το τέλος του δημοψηφίσματος θα ήταν επίσης το τέλος του Παπανδρέου.

    Μετά από κάποια σύντομα σχόλια στον Τύπο όπου είπε ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κρίνει την παραμονή ή μη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», ο Παπανδρέου πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας. Στο αυτοκίνητο, γύρισε στον Ε. Βενιζέλο και του είπε ότι τα πράγματα δεν είχαν πάει τόσο άσχημα όσο φοβόταν. Ο Ε. Βενιζέλος ήταν δύσπιστος. Κατά την πτήση προς Αθήνα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου κοιμόταν, ο Βενιζέλος ενθαρρύνθηκε από την παραίνεση του Μπαρόζο και είπε σε έναν βοηθό του να συντάξει μία δήλωση που θα κοινοποιούσε με την προσγείωση του αεροπλάνου, στις 4:45 π.μ. της Πέμπτης. «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

    Το δημοψήφισμα του Παπανδρέου είχε πεθάνει. Όπως και η πρωθυπουργία του.

    Αυτό που οι Financial Times κυρίως αποκαλύπτουν είναι ότι με πρωτοβουλία του Μπαρόζο, η ευρωπαϊκή Δεξιά φρόντισε μέσα σε λίγα 24ωρα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού ενός κράτους-μέλους, μόνο και μόνο επειδή διαφωνούσε με μια πρόταση του.

    Το ακόμα χειρότερο είναι ότι στο σχέδιο αυτό συνέδραμε καθοριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αδιαφόρησε για τη χώρα και την κυβέρνηση που θεωρητικά υπηρετούσε και επέλεξε να συμμαχήσει με τη συντηρητική Ευρώπη για την ανατροπή Παπανδρέου.

    Αντιλαμβάνομαι ότι όροι όπως «προδοσία», «αποστασία» και «πραξικόπημα» χαλάνε τη σούπα της σταθερότητας και του καθωσπρεπισμού της κυρίαρχης κυβερνητικής αφήγησης αλλά μόνο αυτές μπορούν να περιγράψουν το τι συνέβη τότε στις Κάννες εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με κανονικά ΜΜΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα ήξερε σήμερα που να κρυφτεί. Στην Ελλάδα όμως συνεχίζει να ζητά την ψήφο σας υπέρ του...Μάρτιν Σουλτζ για να τα βάλει με τη συντηρητική Δεξιά...

    ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΒΕΛΙΖΕΛΟ-ΕΛΙΕΣ--ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΙΚΟΥ ΧΕΙΜΏΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση