GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα η δίκη "χρυσοδάκτυλων" - Μεγάλο ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πολλές ενστάσεις ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της σπείρας, που... επί δύο μήνες...



Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πολλές ενστάσεις ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της σπείρας, που... επί δύο μήνες, το καλοκαίρι του 2010, είχε "ρημάξει" συνολικά 8 κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, προκαλώντας τον τρόμο και τον φόβο στους Κρητικούς επιχειρηματίες, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Η δίκη καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς δεν είχαν μεριμνήσει να βρουν εγκαίρως μεταφραστές της αλβανικής και της αγγλικής γλώσσας.

Στο εδώλιο θα κάθονται 5 Αλβανοί ηλικίας από 25 ως 33 ετών.

Πρόκειται για μία δίκη που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και των ξένων ΜΜΕ, καθώς η σύζυγός ενός εκ των δραστών, η οποία βρίσκεται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, είναι από την Ιρλανδία. Μάλιστα τηλεοπτικό συνεργείο που συνεργάζεται με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία καλύπτει τη δίκη.
Στα χέρια των δικηγόρων του Αλβανού, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες χαρτιά από την αστυνομία που αποδεικνύουν ότι στις 5 Ιουνίου, οπότε και σημειώθηκε ένοπλη ληστεία στο Ρέθυμνο, εκείνος βρισκόταν στην Ιρλανδία, τόπο καταγωγής της συζύγου του,

Επίσης αναμένεται να προσκομίσουν στο δικαστήριο τα εισιτήρια αλλά και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αεροπορική εταιρεία με την οποία ο κατηγορούμενος είχε ταξιδέψει στη Ιρλανδία.

Πρωτόδικα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Ιανουάριο του 2012 είχε καταδικάσει

Τον πρώτο σε ποινή κάθειρξης 19 χρόνων και 8 μηνών και χρηματική ποινή 1600 ευρώ

τον δεύτερο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 1600 ευρώ

τον τρίτο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και 8 μηνών και χρηματική ποινή 2200 ευρώ

τον τέταρτο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 1300 ευρώ

και τον πέμπτο ποινή κάθειρξης 17 ετών και 8 μηνών και χρηματική ποινή 1300 ευρώ

Σημειώνεται ότι στις ληστείες συμμετείχαν 8 Αλβανοί κακοποιοί, εκ των οποίων οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως πρότεινε η Εισαγγελέας.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν μεταξύ άλλων, για την πράξη της ληστείας από κοινού κατ' εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και με τη μορφή της ληστρικής κλοπής, καθώς και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν στην φυλακή μέχρι και σήμερα, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση