GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραγωγή παράνομων ψηφιακών δίσκων στα Πυργά

Υπόθεση παραγωγής παράνομων ψηφιακών δίσκων, που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών, εξετάζει η Ασ...



Υπόθεση παραγωγής παράνομων ψηφιακών δίσκων, που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών, εξετάζει η Αστυνομία στη Λάρνακα, ύστερα από την κατάσχεση από υποστατικό, ιδιοκτησίας...
46χρονου από τα Πυργά, αριθμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ειδών που χρησιμοποιούνται για παραγωγή παράνομων ψηφιακών δίσκων με κινηματογραφικές ταινίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και σε συνεργασία με μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου διενήργησαν, κατόπιν δικαστικού εντάλματος έρευνας, συντονισμένη επιχείρηση στη Κοινότητα Πυργών της Επαρχίας Λάρνακας.
Η επιχείρηση άρχισε γύρω στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 18.30 το απόγευμα.
Κατά την επιχείρηση ερευνήθηκαν το σπίτι και υποστατικά 46χρονου Ελληνοκύπριου κατοίκου Πυργών και σε υποστατικό που διατηρούσε στην αυλή της οικίας του, το οποίο χρησιμοποιούσε ως αποθήκη, εντοπίστηκε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο το οποίο φαίνεται ότι ασχολείτο με την παραγωγή παράνομων ψηφιακών δίσκων που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών.

Εντός της αποθήκης ήταν εγκατεστημένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επαγγελματικοί πολλαπλοί αντιγραφείς ψηφιακών δίσκων, υπερσύχρονοι εκτυπωτές, σαρωτής, φωτοτυπική μηχανή και επαγγελματική μηχανή κοπής εξώφυλλων.

Επίσης εντοπίστηκαν κιβώτια με άδειους ψηφιακούς δίσκους, κουτιά συσκευασίας ψηφιακών δίσκων, εξώφυλλα κινηματογραφικών ταινιών, ψηφιακοί δίσκοι που περιείχαν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών άλλα συσκευασμένα και άλλα όχι.

Σε άλλο σημείο του υποστατικού εντοπίστηκαν συσκευασμένοι ψηφιακοί δίσκοι που περιείχαν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών και πολλά απλά αντίγραφα της κάθε ταινίας. Εντοπίστηκε επίσης αριθμός υλικών συσκευασίας ψηφιακών δίσκων και μελάνια εκτυπωτή σε μεγάλες συσκευασίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά κατασχέθηκαν 17 αντιγραφείς ψηφιακών δίσκων, 3 σκληροί δίσκοι, 3 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 εκτυπωτές όψεως ψηφιακών δίσκων, 1 σαρωτής, 1 εκτυπωτής, μία φωτοτυπική μηχανή, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μία ηλεκτρική μηχανή κοπής χαρτιού και 6,189 ψηφιακοί δίσκοι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να περιέχουν μη εξουσιοδοτημένα αντίτυπα κινηματογραφικών ταινιών.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι το υποστατικό είναι από τα μεγαλύτερα και υπερσύγχρονα εργαστήρια παραγωγής παράνομων ψηφιακών δίσκων που περιέχουν μη εξουσιοδοτημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Κύπρο.

Ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης του υποστατικού συνελήφθη από την Αστυνομία, ανακρίθηκε και γύρω στις δέκα χθες το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί αφού αναμένονται οι επιστημονικές εξετάσεις του υλικού που έχει κατασχεθεί.

filoksenos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση