GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας - Διαχείριση Χρώματος

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Διαχείριση Χρώματος για Φωτογράφους”. Το...



Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “Διαχείριση Χρώματος για Φωτογράφους”. Το εργαστήριο αυτό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το...
τοπίο γύρω από το ψηφιακό χρώμα. Η διαχείριση χρώματος αποτελεί τη βασικότερη πτυχή της ψηφιακής εικόνας σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγής της και διασφαλίζει ένα πλαίσιο χρωματικής επικοινωνίας ανάμεσα σε μηχανές, λογισμικό και χρήστη, εξασφαλίζοντας έτσι την αναλλοίωτη μεταφορά της ψηφιακής πληροφορίας.

Η μεταφορά της τεχνογνωσίας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητή από οποιονδήποτε ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εικόνας και να αποκτήσουν την ικανότητα να εντοπίζουν το πρόβλημα, να το ερμηνεύουν και να το λύνουν.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Θεματικές ενότητες
Το πρόγραµµα καλύπτει ένα εύρος θεµάτων όπως:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
• Δομή ψηφιακής εικόνας – Ανάλυση
• Φώς και αντίληψη χρώματος
• Χρωματική επικοινωνία
• Ψηφιακό χρώμα
• International Colour Consortium – Διεθνές Συμπόσιο Χρώματος (ICC Color Management Framework)
• Βασική χρωμομετρία

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΟΘΟΝΗΣ
• Διαδικασία βαθμονόμησης και χρωματικής περιγραφής οθονών
• Πρακτική άσκηση κι εφαρμογή

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΪΤΑ ΤΗΣ ADOBE
• Στοιχεία ελέγχου διαχείρισης χρώματος
• Βασικές εντολές διαχείρισης χρώματος
• Προσομοίωση επί της οθόνης
• Προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση
• Προετοιμασία αρχείων για ανάρτηση στο διαδίκτυο

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤ. ΜΗΧΑΝΗΣ
• Aρχεία raw
• Μετατροπή αρχείων raw
• Ροή εργασίας επεξεργασίας εικόνας βήμα-βήμα
• Δημιουργία ICC profiles για φωτογραφικές μηχανές

Εισηγητής
Ο Αντώνης Γράνης είναι απόφοιτος του London College of Printing και κάτοχος τίτλου MSc Digital Colour Imaging. Από το 2002 υποστηρίζει και μεταφέρει την τεχνογνωσία του με τη μορφή συμβουλευτικής ή εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε εταιρείες από το χώρο των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης στο εργαστήριο της Colour Consulting Group (ccg.gr), την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση χρώμaτος και τις εφαρμογές της. που εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση τις τεχνικές που θα σας διδάξουν.

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

hcp.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ( ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ) ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΕΡΙ "ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ" ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ : ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΙ. ΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ !!!

    ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ( ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ) ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ;

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι». Δείτε και το παρακάτω σχόλιο που τα λέει όλα !

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ Π0ΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α ( Ή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ )

    Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΙΑ "ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΓΚΕΙΤ", ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ).

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΟΣΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ, ΜΕ ΛΥΣΣΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

    ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ Ή ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ, ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ "ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ",ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΜΜΕΣΑ Ή ΆΜΕΣΑ ( ΝΔ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ , ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ ΚΚΕ ( ΑΝ ΚΑΙ Η Χ.Α ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ, ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση