GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού!

Περισσότεροι από 200 επισκέπτες εξερεύνησαν τους κήπους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, εκτός και εντός, και... αφουγκράσ...




Περισσότεροι από 200 επισκέπτες εξερεύνησαν τους κήπους του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, εκτός και εντός, και...
αφουγκράστηκαν τα μυστικά τους, συμμετέχοντας σε μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσείου στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν θεματικές περιηγήσεις από τον κ. Α. Αντωνάρα, αρχαιολόγο – μουσειολόγο του Μ.Β.Π, κατά τις οποίες αναδείχθηκε η παρουσία του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης, καθώς και θεματική περιήγηση στους κήπους του Μουσείου από τον αρχιτέκτονα τοπίου κ. Χ. Ροΐδη, με έμφαση στις βασικές αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό τους.

Επίσης, η ισορροπημένη σχέση του Μουσείου με τους εξωτερικούς του χώρους λειτούργησε ευρύτερα ως αφορμή για τη διάλεξη σχετικά με τη διαχείριση του αστικού πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον κ. Θ. Ζάγκα, καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Τέλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, διανεμήθηκαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά. Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν οι αρχαιολόγοι – μουσειολόγοι του Μουσείου κ. κ. Α. Αντωνάρας και Ι. Γαβριηλίδου.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση