GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Παρίσι ο Στουρνάρας για την ανεργία

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται από σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου το...


Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται από σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου μέχρι στιγμής η συζήτηση είχε ως κύριο στόχο την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας. Θέμα της Συνόδου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, είναι: «Προσαρμοστικές οικονομίες για κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς».
Το θέμα της ανεργίας ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα των μέχρι τώρα εργασιών της Συνόδου. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, παρ” ότι αναμένεται μια ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας κατά τα δύο επόμενα έτη, «μια επείγουσα δράση για περαιτέρω μείωση της ανεργίας εξακολουθεί να είναι απαραίτητη».
«Ο κόσμος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια υψηλή ανεργία, γι” αυτό και οι χώρες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση μιας ανθεκτικής και χωρίς αποκλεισμούς οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση των θέσεων εργασίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, χθες σε παρέμβασή του με αφορά την δημοσιοποίηση των προβλέψεων του οργανισμού για την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στα τέλη του 2015 οι άνεργοι στη ζώνη ΟΟΣΑ θα φθάνουν τα 44 εκατομμύρια, ήτοι 11,5 εκατομμύρια περισσότεροι απ” ότι πριν την κρίση και αυτό παρ” ότι αναγνωρίζεται τελευταία μια ελαφρά υποχώρηση της ανεργίας.
Ειδικά για την Ευρώπη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των συζητήσεων ο ΟΟΣΑ συμβουλεύει ότι: Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει χαλαρή (διευκολυντική), ιδιαίτερα στην ευρωζώνη, όπου μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων είναι δικαιολογημένη, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού.
Σύμφωνα πάντα με τον ΟΟΣΑ, η συνεχιζόμενη οικονομική αδυναμία (ευπάθεια) της Ευρώπης, καθιστά επείγουσα τη βελτίωση της υγείας του τραπεζικού της τομέα.
Υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η τραπεζική ένωση και να διατηρηθεί η δυναμική για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.
Το τραπεζικό απόρρητο και το θέμα της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για φορολογικά θέματα απασχόλησε επίσης το Φόρουμ.
Με την ευκαιρία της Συνόδου, 34 χώρες-μέλη αποδέχθηκαν τη σχετική «Ανακοίνωση» του ΟΟΣΑ με την οποία δεσμεύονται για την εφαρμογή ενός νέου «Παγκόσμιου Πρότυπου Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών».
Το γεγονός ότι πολλές χώρες αλλά και πολλά μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα δεσμεύονται θετικά για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, «σημαίνει το τέλος του τραπεζικού απόρρητου για φορολογικές σκοπιμότητες», υπογραμμίζεται.
Το θέμα των φυσικών καταστροφών ή αυτών που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα συζητήθηκε επίσης εκτενώς. Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, οι σεισμοί, οι κοινωνικές αναταραχές, τα βιομηχανικά ατυχήματα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι επιδημίες, έχουν προκαλέσει στις αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, σημαντικές ζημιές και οικονομικές απώλειες. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1.500 δισεκ. δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό της προηγούμενης δεκαετίας.
Ο ΟΟΣΑ προτείνει «έναν πιο προσεκτικό σχεδιασμό για το μέλλον με στόχο την εντατικοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες και την ενθάρρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη υπευθυνότητα».
Πηγή: www.newsbeast.gr

3 σχόλια

  1. Γουστάρετε, δε γουστάρετε, ο Άδωνης είναι σήμερα μέσα στην τριάδα. Άδωνης Γεωργιάδης, Αλέξης Κούγιας και Ηλίας Κασιδιάρης, η τριπλέτα που κάνει γκελ. Που πουλάει.

    Πέντε χρόνια βουλευτής και αφού έκανε εκατοντάδες εκπομπές σα βιβλιοπώλης ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι πια ένας Δον Ζουάν της πιο δύσκολης γκόμενας της κάμερας.

    Προσκεκλημένος ήταν σε εκπομπή στο κρατικό κανάλι ο Άδωνης, αλλά δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά του να πάρει θέση στο πάνελ. Δεν άντεξε τον πειρασμό το άτομο. Πώς να συγκρατηθεί; Τρεις, καμαρωτές, καμαρωτές ήταν οι στημένες κάμερες, λέμε για τις “γκόμενες”, στο στούντιο. Δεν έχει ξαναγίνει. Μπούκαρε ο υπουργός υγείας, άρπαξε απ' άλλον το μικρόφωνο και για μια ακόμα φορά φλέρταρε με τρεις. Κανονική παρτούζα...

    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ --ΣΑΣ ΑΞΊΖΟΥΝ ΟΙ ΝΈΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ;!! ΌΧΙ για έμενα , ίσως να ΨΑΞΩ τον βρω να του {το πω}...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομοσχέδια ψηφίστηκαν, παραγωγοί καταστράφηκαν, αλλά οι τιμές δεν έπεσαν.....

    Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου ...

    Οι τιμές στα τρόφιμα παραμένουν απλησίαστες και οι καταναλωτές νιώθουν τη «φωτιά» στην τσέπη τους.

    Παρά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την ανεργία και την υψηλή φορολογία, το μόνο που δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα της κρίσης είναι η ακρίβεια.


    «Είναι ο τρόπος των επιχειρηματιών να κερδίζουν. Αφού ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει όσα αγόραζε, αντί να μειώσουν την τιμή, μειώνουν την παραγωγή και το προσωπικό τους. Χαμένοι οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι και οι παραγωγή. Κερδισμένοι οι επιχειρηματίες», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης.

    Μια μικρή «επίσκεψη» στο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής διαμορφώνονται ως εξής:


    Μακαρόνια: 0,52 – 1,14 ευρώ
    Ρύζι: 1,03 - 2,19 ευρώ
    Ελαιόλαδο: 4,77 - 5,71 ευρώ
    Λεμόνια: 0,75 – 0,99 ευρώ
    Πατάτες: 0,59 - 0,79 ευρώ
    1 μαρούλι: 0,38 – 0,48 ευρώ

    Την ίδια ώρα, από την ίδια πηγή επιβεβαιώνεται ότι με το νόμο για το γάλα το μόνο που έγινε ήταν... «πολύ κακό για το τίποτα»: ούτε «γάλα ημέρας», ούτε «γάλα υψηλής παστερίωσης» στα ράφια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει στη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος στον καταναλωτή.

    «Η φασαρία για το γάλα ήταν “Δούρειος Ίππος” προκειμένου, στις πίσω σελίδες, να “περάσουν” όλα όσα θεσπίστηκαν με το συγκεκριμένο νόμο», λέει ο Γιώργος Λεχουρίτης.

    Έτσι σήμερα το γάλα πωλείται ως φρέσκο ή ως εβαπορέ, σε τιμές - «φωτιά»:

    Γάλα φρέσκο: 0,99 – 2,22 ευρώ
    Γάλα εβαπορέ: 0,89 – 0,98 ευρώ
    Γάλα βρεφικό: 6 - 8,3 ευρώ.


    ---------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουστ μαλακες7 Μαΐ 2014, 4:01:00 μ.μ.

    Στουρναρα:
    Να πας
    και
    να ΜΗΝ γυρισεις

    ΕΚΕΙ να μεινεις


    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση