GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Εντυπωσιακή διεθνής άσκηση θα καλύψει όλες τις ασύμμετρες απειλές

Άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου, η Διεθνής Άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ- 2014», που πραγματοποιεί το Κυπριακό Υπουργείο ...


Άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαΐου, η Διεθνής Άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ- 2014», που πραγματοποιεί το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.
Η άσκηση θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις, σε θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η άσκηση σχεδιάστηκε από την Εθνική Φρουρά, τη Πολιτική Άμυνα, και την Αστυνομία, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, από τα υπόλοιπα Υπουργεία, και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων φίλιων κρατών.
Στο πλαίσιο της άσκησης, θα δοκιμασθούν τα υφιστάμενα κρατικά Σχέδια «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΕΣΤΙΑ» που αφορούν στην υποδοχή αμάχων από γειτονικές περιοχές, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας. Το σενάριο θα καλύψει, επίσης, όλες τις ασύμμετρες απειλές στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον (τρομοκρατία, πειρατεία, διαχείριση κρίσεων κλπ).
Η 1η Φάση πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα με εκτέλεση σεναρίου επί χάρτου καθώς και σύντομες ενημερώσεις και σειρά επισκέψεων των παρατηρητών. Η 2η Φάση, η οποία λαμβάνει χώρα αύριο Τρίτη στο Λιμάνι Λάρνακας, θα περιλαμβάνει πρακτική εφαρμογή του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» και θα την παρακολουθήσουν ξένοι προσκεκλημένοι και παρατηρητές.
Η 3η Φάση της άσκησης, που αφορά στην αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης, και βασίζεται στο Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Κατά τη Φάση αυτή θα πραγματοποιηθούν δυο σενάρια (ημερήσιο και νυκτερινό) στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου.
Τα σενάρια θα συνάδουν και θα αποτελούν συνέχεια των Φάσεων 1 και 2, αναφορικά με τη δοκιμή του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» και εκκένωση αμάχων από περιοχή κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η τελική φάση της άσκησης, θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου 2014 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και ξένων διπλωματών και παρατηρητών.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

    ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;;

    ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!

    ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΑΙΣΧΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ...

    ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΕ 6000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, 2.000.000 ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΜΕ 60% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ...

    ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΑΧΡΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ...

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΟΜΩΣ, ΑΘΛΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ!

    ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΔΕΣ!!

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ!!!!

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΡΤΙ" ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση