GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μείωση του επιτοκίου στα εξάμηνα έντοκα

Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματειών προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίων Χρέους (ΟΔΔΗΧ)...



Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματειών προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίων Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το επιτόκιο της έκδοσης υποχώρησε στο 2,70%, από 3,01% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,65 φορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, «σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,653 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,65 φορές».

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Μαΐου 2014.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στις 12 μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση