GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Π. Καμμένος στη Θεσσαλονίκη

«Κατ’ αρχάς να απολογηθώ για τη συνέντευξη που γίνεται τέτοια ώρα, νωρίς το πρωί. Δεν συνηθίζεται αυτό, αλλά πρέπει να είμαι νω...



«Κατ’ αρχάς να απολογηθώ για τη συνέντευξη που γίνεται τέτοια ώρα, νωρίς το πρωί. Δεν συνηθίζεται αυτό, αλλά πρέπει να είμαι νωρίς σήμερα στην Αθήνα, γιατί ολοκληρώνεται ένας κύκλος περιοδειών που ξεκίνησε από την...
Κόρινθο, το Αίγιο, την Αιτωλοακαρνανία, προχωρήσαμε εν συνεχεία στην Λευκάδα στην Ήπειρο και από αύριο ξεκινάμε μια περιοδεία προς την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Βλέπετε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ευρωπαϊκό αντημνημονιακό μέτωπο δεν έχουμε την προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως από τα μεγάλα κανάλια, την οποία έχουν άλλα κινήματα ή κόμματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ, το μόρφωμα αυτό που λέγεται ΝΕΡΙΤ στο βραδινό δελτίο, αφού έπαιξε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έβγαλε και τα κόμματα εκείνα, τα καινούρια κόμματα, τα οποία θεωρούνται δημοφιλή κατά την κρατική τηλεόραση ή εξυπηρετούν τους σκοπούς της κυβέρνησης.

Αυτό το λέω, διότι είναι ξεκάθαρο πλέον και από τις αποφάσεις του Ε.Σ.Ρ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμπεριλαμβανόμαστε πάντα στις αποφάσεις αυτές, για τον αποκλεισμό μας από μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ευχαριστώ λοιπόν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, που είστε σήμερα εδώ.

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, είναι ο Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος του «Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών», ο Γιώργος Κόκκας πρόεδρος του κινήματος της «Άμεσης Δημοκρατίας» και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος εκπροσωπεί την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» και είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής μαζί με τον Γιώργο Κόκκα.

Θα κάνω μια μικρή εισήγηση και μετά είμαι στη διάθεσή σας . Θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη είναι 15 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίοι θα συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους πολίτες, όπως κάνουμε για όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσουν τον διάλογο με τους πολίτες προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,. Έχουμε επιλέξει να μην μονολογούμε, αλλά βασικά να ακούμε τους πολίτες.

Θέλω να σας πω δύο μόνο πράγματα για την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην παραμεθόριο, από την μεριά της Ηπείρου. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Τα βόρεια και δυτικά σύνορα της χώρας είναι αφύλακτα. Η μετακίνηση της πλειοψηφίας των συνοριοφυλάκων, από την Ήπειρο προς τον Έβρο, έχει αποδυναμώσει εντελώς τα σύνορα με την Αλβανία. Η παρουσία του στρατού δεν υπάρχει πλέον, όπως στο παρελθόν και τα φυλάκια είναι άδεια. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται τεράστια διακίνηση όπλων και ναρκωτικών και παράλληλα να εγκαταλείπονται τα χωριά του ορεινού όγκου.

Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε σήμερα σε αυτή την συνέντευξη τύπου. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, διότι μετά από την κατάσταση που υπάρχει στη Συρία θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων - παράνομων μεταναστών, φοβούμαι πολύ - από αυτά τα σύνορα. Το Αιγαίο είναι σε μερικό έλεγχο, η περιοχή του Έβρου, με το φράγμα, έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι είσοδοι στην Ελλάδα. Όμως από την πλευρά αυτή δεν υπάρχει έλεγχος.

Τελειώνω και είμαι στη διάθεσή σας, λέγοντάς σας ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το μέτωπο που συγκροτήσαμε μαζί με τα κινήματα, το ευρωπαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο, θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, όπως σας είπα προηγουμένως και θα διεκδικήσουμε περαιτέρω συνεργασίες με κινήματα πολιτών είτε αυτά είναι πολιτικά κινήματα είτε είναι κινήματα που διεκδικούν πράγματα για τοπικά θέματα, για τα οποία και εμείς συμφωνούμε.

Ένα παράδειγμα ήταν το θέμα της διέλευσης του καραβιού με τα χημικά όπλα από τη Συρία και της υδρόλυσης που γίνεται στη Μεσόγειο, στην περιοχή της Χρυσηίδας, ένα σοβαρό οικολογικό θέμα που απασχολεί όλη τη Μεσόγειο. Είμαστε στο πλευρό και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής, απέναντι στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» και σε αυτή την περίεργη σιωπή που υπάρχει, συνήθως από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Χαλκιδική.

Έχουμε έλλειψη πληροφοριών, ακόμα και για συγκρούσεις, οι οποίες γίνονται με πολίτες από την Αστυνομία, ακόμα και σήμερα. Είμαι και εγώ και οι συνάδελφοι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή στις θέσεις σας κάνατε, κατά κάποιο τρόπο-έτσι εγώ το κατάλαβα-ένα άνοιγμα προς κάποιους ψηφοφόρους και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο τις ηγεσίες. Δηλαδή αναφερθήκατε και στο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του ΠΑΣΟΚ και στο πόσο διαφέρει το ΠΑΣΟΚ του τότε με το σήμερα και αντίστοιχα εγώ κατάλαβα ότι κάνατε και μία έκκληση προς τον Κώστα Καραμανλή. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς βλέπετε τη σχέση σας με αυτά τα δύο κόμματα, αυτή τη στιγμή, και αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που αλλάξει κάτι σε επίπεδο ηγεσίας, μετά τις εκλογές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ του 1974, το ΠΑΣΟΚ του 1981, το ΠΑΣΟΚ ακόμα και του 1990, δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καμία σχέση η στάση του ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, σε σχέση με το Κυπριακό, το ενιαίο αμυντικό δόγμα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που είναι στο σχέδιο Ανάν ΙΙ.

Δεν έχει καμία σχέση το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που συγκρουόταν με τους διεθνείς οργανισμούς για τα δίκαια της Ελλάδος, με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, που προαναγγέλλει βομβαρδισμό στη Συρία, πριν ακόμα το αποφασίσει το ΝΑΤΟ, που προαναγγέλλει στήριξη προς την Ουκρανία, στους νεοναζί της Ουκρανίας, σαν πρώτη χώρα ουσιαστικά που πάει στο πλευρό των νεοναζί.

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτό κρατάει μία ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ, την οποία την αλλάζουν τώρα για να τη μετατρέψουν σε Ελιά, προκειμένου να αλλάξουν Α.Φ.Μ και να γλιτώσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ των δανείων που έχουν πάρει και που έχουν διανεμηθεί περιέργως. Αφήστε τα άλλα, του κ. Τσουκάτου ή τα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διερευνά ο εισαγγελέας για το που πήγαν κατά την περίοδο του κ. Γ. Παπανδρέου.

Αυτό τον κόσμο, λοιπόν, που είναι ακάλυπτος από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που δεν συμφώνησε όταν άκουσε τον κ. Πάγκαλο να λέει «να αφήσουμε τη σημαία των Ιμίων να την πάρει ο αέρας» ή να βλέπει την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον θέλουμε κοντά μας, είναι μια πατριωτική δύναμη. Οι πολίτες αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Βενιζέλο ή με αυτό το μόρφωμα που έχει δημιουργηθεί.

Η Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Οι παλιοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής και της ΕΠΕΝ ή αν θέλετε της ΕΠΕΝ που έγινε Χρυσή Αυγή ή της Χρυσής Αυγής που έγινε ΕΠΕΝ, δεν θα μπορούσαν να περάσουν έξω από την πόρτα ούτε του Καραμανλή, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Αβέρωφ, ούτε του Ράλλη, ούτε θα ήταν ποτέ δυνατόν να έχουν τέτοιου είδους θέσεις και παρεμβάσεις όπως αυτές για παράδειγμα του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, του συμβούλου του πρωθυπουργού. Έχουμε πλέον ένα ακροδεξιό κόμμα, το οποίο συμφωνεί στην αλλοίωση της Ευρώπης σε σχέση με τη θέση που είχε η Νέα Δημοκρατία κατά το ιδρυτικό της συνέδριο.

Θα σας θυμίσω την ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Ζάππειο, όταν συνδέθηκε η Ελλάδα με την ΕΟΚ, που μίλησε για την Ευρώπη των ίσων. Ποια Ευρώπη των ίσων; Τώρα πάμε σε μια ομοσπονδιοποίηση, όπου ουσιαστικά το πάνω χέρι θα το έχουν η Γερμανία και οι τραπεζίτες.

Τώρα όσον αφορά τη χθεσινή μου αναφορά για την κυβέρνηση Καραμανλή. Είπα ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, διότι βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και ο κ. Στουρνάρας επιμένουν στην υπόθεση της αλλοίωσης των στατικών στοιχείων να στηρίζουν τον πρόεδρο της Στατιστικής Υπηρεσίας και υπόδικο κ. Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου, ξεκάθαρα, λέει, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Αντίθετα η υποψήφια μας κ. Ζωή Γεωργαντά από την πρώτη στιγμή είπε ότι τα στατιστικά στοιχεία αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Μάλιστα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διεξαγωγή μία έρευνα. Υπάρχει τουλάχιστον μία πειθαρχική δίωξη για την εισαγγελέα η οποία κλήθηκε να το βάλει στο αρχείο. Θα δούμε και το ποινικό της υποθέσεως. Εμείς θα καταθέσουμε μήνυση, θα στηρίξουμε νομικά το θέμα της εξέτασης, το πώς πήγε αυτή να υπόθεση να μπει στο αρχείο και θεωρώ ότι οφείλει και ο τέως πρωθυπουργός, οφείλουν και οι τέως υπουργοί της κυβέρνησής του να στηρίξουν την αλήθεια, εάν είναι αυτή που πιστεύουμε και εμείς, δηλαδή ότι ο κ. Γεωργίου είναι αυτός που αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία.

Το λέω δε αυτό, διότι πλέον και οι συνέταιροι της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής απευθυνόμενος σε μένα την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μία δήλωση λέγοντας ότι «θα πρέπει να ντρέπεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συμμετείχε στην κυβέρνηση Καραμανλή».

Εγώ προσωπικά δεν ντρέπομαι και θεωρώ ότι τα στατιστικά στοιχεία τα οποία εδόθησαν ήταν τα αληθινά. Αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου για να μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης. Πιστεύω ότι οφείλουν και εκείνοι, τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης να πάρουν θέση και βεβαίως ο τέως πρωθυπουργός. Αυτή είναι όλη η αλήθεια και νομίζω ότι είναι σαφέστατη η αναφορά μου.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το «ακροδεξιό κόμμα» πήγαινε στη Νέα Δημοκρατία αν κατάλαβα καλά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βορίδης που είναι αρχηγός της ΕΠΕΝ, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος διαφήμιζε τα βιβλία του κ. Πλεύρη για το πώς θα ψήνονται καλύτερα οι Εβραίοι στους φούρνους είναι από τα στελέχη και συμβούλους της Νέας Δημοκρατίας, ο γιος Πλεύρης είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο που στηρίζεται και σύμβουλος της κυβέρνησης, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.

Αυτά τα στελέχη σας είπα και εγώ πριν ότι πιστεύω, του ΛΑΟΣ οι περισσότεροι, όπως η κ. Τζαβέλα, υποψήφια ευρωβουλευτής όπου κυκλοφορεί και βίντεο στο διαδίκτυο, δεν παίζει σχεδόν πουθενά, που λέει ότι «αν η Ελλάδα είναι να καεί ας καεί προκειμένου να σωθεί η ενότητα της Ευρώπης». Η κ. Τζαβέλα είναι αυτή η οποία πρώτη τη Βόρεια Ήπειρο την μετέτρεψε σε νότιο Αλβανία και για να θυμηθεί κανείς ποια είναι, ήταν η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Intracom, του κ. Κόκκαλη, του επιχειρηματία με τον οποίο συγκρούστηκε η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές του 2000 για τις ψηφιακές συσκευές.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θέλουμε ένα σχόλιο για το πώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μένουν χωρίς εκπροσώπηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, θεωρώ ότι πρέπει να ψάξουμε παρά πολύ το νομικό θέμα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν είχαμε καμία εμπλοκή με το νομικό τμήμα, δεν μας ζητήθηκε εμπλοκή από τον κ. Παπαγεωργίου.

Ενημερωθήκαμε για τη δικαστική αυτή απόφαση. Θα σας πω όμως ότι γνωρίζω άλλες περιπτώσεις, σε όλη την Ελλάδα, όπου για πολύ χειρότερες παραλείψεις, οι οποίες και διορθώθηκαν, έγιναν δεκτά τα ψηφοδέλτια.

Φοβάμαι πολύ ότι στη Θεσσαλονίκη η προσπάθεια που γίνεται να εκλεγεί ο κ. Μπουτάρης είναι προσπάθεια την οποία την κάνει η κυβέρνηση από κοινού με τους εταίρους της. Φοβάμαι ότι θέλουν ένα δήμαρχο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα όταν θα παραδώσουν τον όρο Μακεδονία και μέσα σε αυτή την πολιτική εξάντλησαν την αυστηρότητά τους ή πιθανώς να παραβίασαν και τη νομιμότητα για την υπόθεση του υποψηφίου δημάρχου κ. Παπαγεωργίου.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εσείς θα στηρίξετε τώρα άλλο υποψήφιο από αυτούς τους 11 που είχατε βάλει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει την απόλυτη εξουσία μαζί με τους βουλευτές και τους πολιτευτές να συζητήσουμε. Θεωρούμε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει αυτές οι εκλογές να είναι οι τελευταίες που δίνονται χρίσματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας γυρίζω πάλι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Χθες είχαμε την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είδαμε ότι δικοί σας βουλευτές στάθηκαν στο πλευρό τους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στάθηκαν στο πλευρό τους;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ήταν φιλικά προσκείμενοι προς τον κ. Μπούκουρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά, άλλο αυτό.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δεδομένων των συνεργασιών που έχουμε Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνεται με τη Δημοκρατική Αριστερά, υπάρχει περίπτωση να έχουμε συνεργασία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τη Χρυσή Αυγή;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς με ναζιστές, όχι απλώς δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε, αλλά θα τους πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Θα σας πω όμως ότι ο κ. Μπούκουρας είναι εκτός Χρυσής Αυγής, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος. Διαφωνούμε μαζί του ξεκάθαρα ιδεολογικά, αλλά θα ήθελα να δείτε λίγο την χθεσινή εικόνα. Ο κ. Μπούκουρας είναι ένας πατέρας που επικαλείται το παιδί του που δεν έχει δει ποτέ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή γιατί η δικογραφία που ήρθε στη Βουλή-δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη δικογραφία-αναφέρει ότι κατείχε νόμιμα ένα όπλο, το οποίο όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν η οργάνωση ήταν παράνομη.

Βεβαίως και η Χρυσή Αυγή πολιτικά είναι απόλυτα καταδικαστέα από εμάς. Βεβαίως και διαφωνούμε απόλυτα με τα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά ενός ναζιστικού κόμματος το οποίο όμως θα σας θυμίσω το «νομιμοποίησαν» πολιτικά με το να συμπεριλάβουν την κυβέρνηση Παπαδήμου παλιούς καθοδηγητές του και εν συνεχεία ο κ. Σαμαράς τους πήρε μεταγραφή στο κόμμα του.

Από εκεί και πέρα όμως η Δημοκρατία, για να είναι δυνατή, πρέπει να είναι δίκαιη. Εκείνοι οι οποίοι εγκλημάτησαν να πληρώσουν ποινικά, αλλά στο όνομα του να καταδικάσουμε το σύνολο ενός κόμματος δεν μπορούμε να καταδικάσουμε το σύνολο των πολιτών, εάν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Οι βουλευτές λοιπόν των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ χθες ψήφισαν όπως και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Να σας θυμίσω, όταν ένας πατέρας κλαίει σε μια γωνιά γιατί δεν θα δει ποτέ το παιδί του και θεωρεί ότι έχει δίκιο, είναι πολύ ανθρώπινο, εκείνη τη στιγμή να του μιλήσεις και στο μεγαλύτερο κακοποιό μιλάς. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι να σας θυμίσω.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι ποσοστό περιμένετε στις ευρωεκλογές; Με τι θα ήσασταν ικανοποιημένος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα διεκδικήσουμε να πάρουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από τις πρώτες εκλογές, από τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Τώρα είμαστε εξάλλου και ένας συνασπισμός κινημάτων.

Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός αυτή τη φορά πρέπει να αποφασίσει. Αν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με αυτή την πολιτική την οποία περιγράφουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να τους ψηφίσει. Αν ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι έχουμε μπει στην ανάπτυξη, έχουμε βγει από τα τούνελ, είναι ευτυχής και θεωρεί ότι μπορεί κάλλιστα να ζήσει με το μισθό και τη σύνταξη ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, αν ο μικρομεσαίος, ο μικροεπαγγελματίας βλέπει την τόσο μεγάλη ανάπτυξη που έρχεται, η οποία θα τον βοηθήσει να κρατήσει το μαγαζί του, ότι μπορεί να πληρώνει τα χαράτσια, τότε μπορεί να τους ψηφίσει.

Αν βλέπει ότι μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα με 26% φόρο στις εταιρείες και 45% στα φυσικά πρόσωπα, μπορεί να τους ψηφίσει. Εμείς όμως λέμε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι success story. Είναι θρίλερ, είναι η διάλυση της μεσαίας τάξεως και πρέπει να την ανατρέψουμε.

Όπως βλέπετε παράλληλα, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε δύο εκατομμύρια άνεργους, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, έξι χιλιάδες αυτοκτονίες και τριακόσιες χιλιάδες παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό, έχοντας σπουδάσει στην Ελλάδα, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε πρόεδρε, είχατε δηλώσει ότι θα υποστηρίξετε τον κ. Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μόνο εφόσον αποδεχθεί τους όρους που θέσατε. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάνει κανενός είδους συμφωνία, ούτε μαζί σας, ούτε με κανένα άλλο κόμμα. Τι ισχύει τελικά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς δεν κάνουμε υπόγειες συμφωνίες με κανέναν. Εγώ έκανα μια πρόσκληση στον κ. Τζιτζικώστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που είχε η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Του είπα ξεκάθαρα ότι ευχαρίστως θα συζητούσαμε την περίπτωσή του, ως ανεξάρτητου υποψηφίου, εάν έχει πάρει σαφείς θέσεις κατά του μνημονίου, σαφείς θέσεις κατά αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί, σαφείς θέσεις για το θέμα του χρυσού στην Χαλκιδική.

Ο κ. Τζιτζικώστας πήρε κάποιες δημόσιες θέσεις , η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε τοπικό επίπεδο αποφάσισε να τον στηρίξει, υπήρχαν και κάποιες διαφωνίες, δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν δίνουν κομματική γραμμή, ούτε αποκλείουμε κανένα, ούτε αποκεφαλίζουμε κάποιον. Έχει το δικαίωμα ο καθένας να έχει ελευθερία σκέψης, ψήφου, έκφρασης, άποψης. Αυτή είναι όλη η ιστορία, δεν υπάρχουν ούτε μυστικές συμφωνίες, ούτε μυστικές συναντήσεις και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο έντιμο. Ανέντιμο θα ήταν να είχαμε κάνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι και να λέγαμε ψέματα στο λαό της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν υποψήφιοι στον συνδυασμό του οι οποίοι ανήκουν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι διαφωνούν με την υποψηφιότητά του. Είναι απλό νομίζω σε μια Δημοκρατία, το δικαίωμα της σκέψης, της ψήφου και της άποψης.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πριν κάνατε μια πολύ μικρή αναφορά στο θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με την Ελιά, με τα χρέη που υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Η δική σας άποψη ποια είναι; Θα στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την επιλογή;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άργησε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε καταθέσει ήδη με τον κ. Καπερνάρο και το νομικό τμήμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μήνυση, εδώ και δυο μήνες. Το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταθέσαμε μήνυση και ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα της χρηματοδότησης και των κομμάτων, αλλά και της διεκπεραίωσης των δανείων, που θα θυμίσω κάποια από αυτά ήταν στις λεγόμενες bad bank στο κακό μέρος των τραπεζών που συγχωνεύθηκαν, όπως η Αγροτική Τράπεζα. Τους προειδοποιήσαμε ότι δεν θα δεχθούμε μια τέτοιου είδους ρύθμιση, δηλαδή να περάσει η Αγροτική στην Πειραιώς, η Πειραιώς να το περάσει στη bad bank, η bad bank να το ξεχάσει και όλοι να πάνε σπίτι τους.

Βεβαίως, αυτή η παρέμβαση του εισαγγελέα θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις. Δηλαδή, θα σας θυμίσω ότι άλλαξαν το νόμο. Το 2012 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πήραν καμία επιχορήγηση, διότι νομοθέτησαν και είπαν ότι δεν θα πάρουν επιχορήγηση τα κόμματα ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν στις εκλογές, αλλά με το ποσοστό είχαν την 1η Ιανουαρίου 2012. Το ΠΑΣΟΚ είχε 40%. Τώρα ανακάλυψαν τις προηγούμενες εκλογές του 2009. Φοβάμαι ότι στην επόμενη εκλογή, αν ακόμη υπάρχουν, μπορεί να γυρίσουμε πίσω στο 1981.

Το θέμα είναι ότι αυτές τις χρηματοδοτήσεις οι τράπεζες δεν τις κατάσχουν…

Αν εσείς ή εγώ ή ένας πολίτης χρωστούσαμε στο ελληνικό δημόσιο θα μας δέσμευαν το λογαριασμό. Στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν πάνε να πάρουν τα χρωστούμενα από τον λογαριασμό ή την επιδότηση και αυτή την στιγμή εμείς πρέπει να κάνουμε προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές με 52.000 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για να τυπώσουμε τα ψηφοδέλτια και εκείνοι παίρνουν εκατομμύρια του ελληνικού λαού.

Πρέπει να μειωθούν. Εμείς ξεκάθαρα λέμε ότι αυτά είναι υπερβολικά ποσά, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε. Μόνο μια καταχώρηση σε μια τοπική εφημερίδα βοηθάει και την εφημερίδα στο να επιβιώσει. Δεν λέω για τις μεγάλες εφημερίδες και τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά λέω για τους περιφερειακούς σταθμούς και εφημερίδες οι οποίοι είναι στα πρόθυρα να κλείσουν. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ζουν στα όρια του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Λοιπόν αυτά τα ποσά πρέπει να είναι καθαρά και έντιμα να μοιράζονται, προκειμένου να επιβιώσει και ο πλουραλισμός στον τύπο και όχι από την μια πλευρά να λέμε ότι ζητάμε φορολογική ενημερότητα του παραγωγού για να βγει στην λαϊκή αγορά, την προηγούμενη μέρα χαρίζουμε στον κ. Σάλλα τα λεφτά τα οποία νομοθετήσαμε για να πάρει από τις κυπριακές τράπεζες τα ελληνικά brands και την άλλη μέρα, σήμερα δηλαδή, αυτές τις μέρες, νομοθετούν για να χαρίσουν στο Μέγαρο Μουσικής άλλα 245 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εσείς θα ψηφίζατε τον κ. Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, θα τον ψήφιζα τον Τζιτζικώστα. Σας ευχαριστώ πολύ.


1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ 5000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Ο "ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ" ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΝ ΠΛΑΣΣΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΩΣ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο "ΝΑΠΟΛΕΩΝ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΘΕΣΑΙ" ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΑΥΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 100%, ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΨΥΧΑΡΗ – ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση