GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέξης Τσίπρας: ''ανήκουμε στη Δύση, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ''

«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στη...

«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε,. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης» (Από την συνέντευξη Α. Τσίπρα στον ΑΝΤ1).

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Όταν λίγες βδομάδες πριν ερωτoύσαμε σχετικά ''ΕΕ των λαών, όπως ΝΑΤΟ της ειρήνης;'', σε πολλούς φαινόταν υπερβολικό και μικρόψυχο. Είχαμε κατά νου, όχι μια συγκεκριμένη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί μετά την ΕΕ και το πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά την ανάγκη να καυτηριάσουμε τη λογική της δήθεν παρέμβασης για την αλλαγή δομών και οργανισμών που από τη φύση τους είναι αντιδραστικοί. Είναι θεματοφύλακες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής ληστείας.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έτρεξε να προσπεράσει και τις πιο μαύρες πιθανότητες και εκδοχές μιας συντηρηρικής φυσιογνωμίας και κατάχτησης του συντηρητικού νου της διαβόητης ''κοινής γνώμης''. Αλλά και να καθησυχάσει την αντίπερα όχθη.
Το ''ψηφίζουμε, φεύγουν'', έχει λοιπόν δύο όψεις.
Με τη μια του μεριά, απευθύνεται στους ''από εδώ'', στο λαό, όσους θέλουν μια ανακοπή της κοινωνικής κόλασης. Και τους αποκοιμίζει λέγοντας: ''μην ανησυχείτε, απλό και εύκολο είναι. Δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά. Εσύ ψηφίζεις και αυτοί φεύγουν. Τα άλλα άφησέ τα σε μας''.

Με την άλλη μεριά του, απευθύνεται στους ''από εκεί'', στο ντόπιο και ξένο κατεστημένο, πολιτικό και οικονομικό, στην εξουσία. Και τους καθησυχάζει λέγοντας: ''μην ανησυχείτε, δεν θα γίνει κάνει ιδιαίτερο''.

Και να που σιγά σιγά παίρνει μορφή ο καθησυχασμός. Δε θα αμφισβητηθούν τα ιερά και τα όσια: Όχι μόνο θα κινηθούμε μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά και εντός της πληρωμής του χρέους (5% το επαχθές χρέος), άρα και των μνημονίων (ξεχάστε 130 και 14ο μισθό). Και τώρα: ανήκουμε στη δύση και το ΝΑΤΟ.
Στην αρχή το ναι στην ΕΕ κρυβόταν από τη μάχη για την άλλη Ευρώπη. τώρα, πάει και η Ευρώπη, έγινε Δύση πλέον.

Τι αποτέλεσμα θα έχει το colpo grosso?
Μόνο τραγικό μπορεί να έχει, αν δεν απογυμνωθεί και ανατραπεί αυτή η πολιτική στρατηγική. Οι ''από εδώ'', αποθαρρύνονται'', οι ''από εκεί'' αποθρασύνονται.
Θα μπορούσε να πεί κάποιος: ''Τι να κάνουμε....Δεν μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε κάτι διαφορετικό , είναι θέμα ρεαλισμού''.

Αλλίμονο όμως αν ο κόσμος χρειαζόταν την αριστερά στο ρόλο του καταγραφέα των τωρινών διαθέσεων και του τροχονόμου και όχι του πυροπολητή των συνειδήσεων και της διαμόρφωσης του αγωνιστικού ρεαλισμού.
Αλλά, ας σκεφτούμε και τούτο: Όταν κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, είναι ανάγκη να τον αλλάζουν τα πράγματα;
Και ακόμη περισσότερο: Αν αυτός αποφασίζει να τον αλλάξουν τα πράγματα, επειδή θεωρεί πως είναι αυτοσκοπός να κυβερνήσει, δικαιούται να εγκαλέσει και όλους τους άλλους γιατί δεν τον ακολουθούν σε αυτή τη μεταμόρφωση;
Ε, όχι! Δε θα πάρουμε!
Και δε θα γκρινιάξουμε. Θα διεκδικήσουμε: Αριστερά της ανατροπής, όχι της προσαρμογής. Που θα αλλάξει τα άσχημα πράγματα και δε θα αντιγράψει την ασχήμια τους

Σύντομη Περιγραφή:
σημειώσεις
«Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης» (Από την συνέντευξη Α. Τσίπρα στον ΑΝΤ1).
αριστερό blog

7 σχόλια

  1. Κύριε Τσίπρα, θα ασχοληθείτε με τις αποκαλύψεις του κ. Βενιζέλου ότι την κυβέρνηση Παπαδήμου την επέβαλλαν ΜΜΕ και επιχειρηματικοί κύκλοι ; Επιτρέπετε εξωθεσμικά κέντρα, ερήμην του ελληνικού λαού, να επιβάλλουν πρωθυπουργούς και υπουργούς ; Είναι συνταγματικό ;
    Κύριε Καμμένο, τι λέτε για όλα αυτά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ( ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ) ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ;

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι».

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΖΟΝ Π0ΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α ( Ή ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΌΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ )

    Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΙΑ "ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΓΚΕΙΤ", ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ).

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΔΕΟΣ ΟΣΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ, ΜΕ ΛΥΣΣΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

    ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ Ή ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ, ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ "ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ",ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΜΜΕΣΑ Ή ΆΜΕΣΑ ( ΝΔ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ , ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟ ΚΚΕ ( ΑΝ ΚΑΙ Η Χ.Α ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ, ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βγηκε ακομα η Μισελ και ανησυχω.Μαλλον αλλιως το περιμεναν το debate και αλλιως τους ηρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο debate που έγινε χθες βράδυ, στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου για την προεδρία της Κομισιόν, ήταν επικοινωνιακά πάρα πολύ καλή.

    Προφανώς γέμισε με υπερηφάνεια τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) γι’ αυτά που είπε, για τις ξεκάθαρες θέσεις που απηχούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και κυρίως για το γεγονός ότι μίλησε στα ελληνικά, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ότι υπάρχει και η ελληνική γλώσσα, η μητέρα των γλωσσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προκάλεσε δύο φορές τον κ. Γιούνκερ, να απολογηθεί γιατί οι ευρωπαίοι ηγέτες άλλαξαν στις Κάννες, δύο εκλεγμένους από τους λαούς τους πρωθυπουργούς και γιατί απαγόρευσαν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα.

    Κατήγγειλε τους άλλους ηγέτες, που ήταν παρόντες, ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο και έκανε γνωστή διεθνώς την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

    Κατήγγειλε επίσης τους ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση των νεοναζί στην Ουκρανία και υποστήριξε τη λύση της ομοσπονδιοποίησης, που υπενθυμίζουμε ότι θέλει και η Ρωσία.

    Κατήγγειλε ακόμα την Ευρώπη της Μέρκελ, την Ευρώπη της λιτότητας και μίλησε για ένα ευρωπαϊκό new deal αλληλοϋποστήριξης και ανάπτυξης. Γενικά, μίλησε όπως ακριβώς θα ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων...ΑΠΛΑ μπράβο του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαύρισε μαζικά τους καταστροφείς της χώρας Σαμαρά-Βενιζέλο και τον αχυράνθρωπο-μαριονέτα, τσόντα της Διαπλοκής, Στ. Θεοδωράκη.

    Καμία άλλη ανοχή στα δοσίλογα λαμόγια, που κατέστρεψαν τη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια.

    Σκέψου τις 6000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα νεαρά παιδιά μας, που ξενιτεύονται, τους συνταξιούχους που ψάχνουν στα σκουπίδια!

    Τι να ψηφίσεις; Ψήφισε αυτόν, που χτυπά αδυσώπητα και με γκεμπελίστικες μεθόδους η Διαπλοκή, μέσα από τα ΜΜΕ της, τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτόν που φοβάται και χτυπά διαρκώς ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ που χτυπά σήμερα, συγκυριακά (και ψηφοθηρικά), ενώ μέχρι χτες τον έγλειφε!

    Αυτό να ψηφίσετε! Να απαλλαγεί επιτέλους ο τόπος από τους δυνάστες και βιαστές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση