GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εντυπωσιακή η πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές»

Η εντυπωσιακή πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, συνεχίζεται με όλο και εντονότερους ρυθμούς και όλο και προσφο...


Η εντυπωσιακή πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές, συνεχίζεται με όλο και εντονότερους ρυθμούς και όλο και προσφορότερους όρους χρηματοδότησης, όπως αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, η πρόσβαση στις αγορές «ξεκίνησε με την επιτυχή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τραπέζης Πειραιώς ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον δανεισμό του ελληνικού δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ μέσω πενταετών ομολόγων».
Παραθέτοντας τα στοιχεία, οι αναλυτές της Alpha Bank αναφέρουν: «Τις δύο τελευταίες εβδομάδες το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) και επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ από την έκδοση τρίμηνων ΕΓΔ, με επιτόκιο 2,7% και 2,13% αντίστοιχα, έναντι άνω του 4,2% που δανειζόταν έως τις αρχές του 2014.
Η έκδοση των εξάμηνων ΕΓΔ έγινε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την 6η Μαΐου 2014 και ήταν ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, τελικά αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,7%, από 3,01% στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία (8/4/2014). Οι προσφορές κεφαλαίων ανήλθαν στα 2,65 δισ. ευρώ, ενώ το 50% των κεφαλαίων αντλήθηκε τελικά από επενδυτές του εξωτερικού.
Η έκδοση των τρίμηνων ΕΓΔ έγινε από τον ΟΔΔΗΧ την 13η Μαΐου 2014 και ήταν ύψους 1,0 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο (απόδοση) 2,13%, έναντι 2,45% που είχε επιτευχθεί στην προηγούμενη δημοπρασία (15/4/2014). Το ύψος των προσφερόμενων κεφαλαίων ανήλθε στα 2,8 δισ. ευρώ».
Αναφορικά με τον Τομέα του Τουρισμού, στην ανάλυσή τους τα στελέχη της τράπεζας αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η αύξηση των αφίξεων στο πρώτο τετράμηνο του 2014 ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου και υπερέβη το +30%, έναντι πτώσης τους κατά -7,62% στο πρώτο τετράμηνο του 2013.
«Η μεγάλη αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο των Αθηνών, που άρχισε από τον Ιούνιο του 2012 και εξακολουθεί με έντονο αυξητικό ρυθμό στους πρώτους μήνες του 2014. Η αισθητή βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας της πόλης και η προώθηση του συνεδριακού και άλλων μορφών τουρισμού, συνέτειναν στον σημαντικά αυξημένο αριθμό αφίξεων στην πρωτεύουσα. Μάλιστα η πλειονότητα των αφιχθέντων τουριστών στην Αθήνα παραμένουν στην πόλη, επισκεπτόμενοι κυρίως τουριστικούς προορισμούς εγγύς των Αθηνών» αναφέρουν επίσης οι αναλυτές της Alpha Bank.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση