GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπογράφηκαν άδειες αεροψεκασμών για τα κουνούπια

Πέραν των πρόσφατων αδειών αεροψεκασμών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ανατολικής Μακεδονίας και.....



Πέραν των πρόσφατων αδειών αεροψεκασμών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ανατολικής Μακεδονίας και... Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας, η υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, στις 30 Απριλίου, χορήγησε άδεια αεροψεκασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΑΔΑ: ΒΙΦ1Θ-ΤΜΤ) καθώς και κατ’ εξαίρεση άδεια εφαρμογής ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και το έδαφος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΔΑ: ΒΙΦ1Θ-1Α7).
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, με πρωταρχικό μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο στη χώρα. Το εγχείρημα βασίζεται σε πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και που, βέβαια, έχουν μία σημαντική αναφορά σε οργανωμένες ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται σε άλλες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε.

Ειδικότερα, οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών. Επιπλέον, οι ULV ψεκασμοί είναι ένα ειδικό μέτρο που διεθνώς εφαρμόζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν συντρέχουν λόγοι όπως η συρροή κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια, και εφόσον οι λοιπές μέθοδοι αντιμετώπισης κουνουπιών που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας, παρότι έχουν εφαρμοστεί σωστά, δεν έχουν επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση