GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομιλία Αβραμόπουλου για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού και την ανταρσία του «ΒΕΛΟΣ»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εκδήλωση που έγινε χθες στο Μουσείο Αντιδικτατορ...



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εκδήλωση που έγινε χθες στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ Βέλος» στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα του Φλοίσβου, για τον εορτασμό της επετείου του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του κ. Αβραμόπουλου:

«Το Κίνημα του Ναυτικού και η Ανταρσία του «ΒΕΛΟΣ» και μάλιστα στα πλαίσια συμμαχικής άσκησης, έπληξε καίρια το δικτατορικό καθεστώς.

Ακύρωσε τη βασική επίκληση νομιμοποίησης της συνταγματικής εκτροπής και τον ισχυρισμό των Πραξικοπηματιών ότι εκπροσωπούν και ενεργούν εν ονόματι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. (…)
Όταν το «ΒΕΛΟΣ» αποσπάσθηκε από την ΝΑΤΟϊκή μοίρα, το μήνυμα ήταν βαρύ για τους Πραξικοπηματίες.

Το Πολεμικό Ναυτικό με τη συμμετοχή Αξιωματικών του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας αμφισβητούσε το δικτατορικό καθεστώς και φώτιζε αναδρομικά την παράφορη κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την 21η Απριλίου του ‘67.

Όσο και εάν φαίνεται οξύμωρο, πρώτο θύμα των Πραξικοπηματιών ήταν οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τους νομιμόφρονες Αξιωματικούς να είναι τα πρώτα θύματα εκκαθαρίσεων, και την πειθαρχία στην Ιεραρχία να καταρρακώνεται από μια μειοψηφική ομάδα που στην κυριολεξία εγκατάστησε κατοχικό καθεστώς στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να επιμείνω στην απόφαση του Νίκου Παππά να σηκώσει την Σημαία της Αντιδικτατορικής Εξέγερσης την ώρα που το «ΒΕΛΟΣ», όπως προείπα, συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ.

Διέψευσε, όχι μονάχα τον ισχυρισμό των Πραξικοπηματιών ότι στηρίζονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την κινδυνολογική προπαγάνδα τους που ταύτιζε την παραμονή της χώρας στην Δύση με τη διασφάλιση της παραμονής τους στην εξουσία. (…)

Με την ηρωική τους ανταρσία, οι άντρες του Πολεμικού Ναυτικού ανέδειξαν την ηθική και πατριωτική διάσταση του εγχειρήματός τους, καθώς η κίνηση αυτή κατέστη η πρώτη σοβαρή προσπάθεια ανατροπής της δικτατορίας.

Αυτά, όλα αυτά, ανήκουν βέβαια στο πρόσφατο ηρωικό παρελθόν της χώρας μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σήμερα, μέσα από το συνταγματικό τους ρόλο και αποστολή, εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, που είναι και η προϋπόθεση για την πλήρη λειτουργία της Δημοκρατίας μας και της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας.

Γιατί καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά προς όφελος των ανθρώπων της, εάν δεν εξασφαλίζονται όροι ασφάλειας και ειρήνης.

Γιατί καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να πάει μπροστά, χωρίς οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική καταξίωση και δικαιοσύνη, χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις δυνατές και αποτελεσματικές, με πίστη στο Σύνταγμα και την πατρίδα.

Και αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμα της σημερινής Επετείου.

Στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε πολλά μπορούν να εκτεθούν σε κινδύνους. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να εκτεθεί σε κανέναν κίνδυνο η ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία. Διότι οι εγγυητές της, είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες πρέπει όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε και υπερήφανοι και ασφαλείς».






2 σχόλια

  1. Συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN, 9 Μαΐου 2012

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗ 20/5/2014

    ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΤΟΥΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΛΙΒΥΗ, ΚΑΙ TUNISIA.

    ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ TODAYS ZAMAN .
    Dourou said that Turkey has to continue its democratic reforms and follow the path of candidacy to the EU. “Thanks to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan who has gone a long way toward building a brand new political configuration, it is not a hazard that nowadays people in Egypt, Tunisia and Libya are dreaming of the Turkish model,” Dourou said.
    When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities. “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination. We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves. In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable. We are against it, and we will fight for that not to happen. The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said.
    Dourou added that two parties, the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) and the ND, have huge responsibilities because Turkish minorities became the victims of their discriminatory policies. “SYRIZA has always been the responsible political force that wants to guarantee the rights of minorities, especially during these very difficult times,” Dourou said.
    Υπογραφή, ένας Έλληνας, ούτε χρυσαυγίτης ούτε συριζαίος, γιατί η Χρυσή Αυγή και η κυρία Δούρου και η ηγεσία του Σύριζα που δεν αποδοκιμάζει την κυρία αυτή, είναι οι καλύτεροι πράκτορες της Τουρκίας.
    Και εξηγούμαι.
    Η κυρία Δούρου, γιατί αυτή και το κόμμα της καλωσορίζουν τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους και τουρκογενείς στην πλειοψηφία τους, μετά οι χρυσαυγίτες με το εσκεμένο φέρσιμο τους, τους σπρώχνουν στην αγκαλιά της Τουρκίας.
    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τους ΈΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΣΕΙ ΈΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!
    Κατόπιν τούτου ξαναέρχεται η κυρία Δούρου και μιλά για Τουρκικές μειονότητες στην Ελλάδα μας.
    Υς. Γι’ αυτό τουλάχιστον στην Αττική οι χρυσαυγίτες θα ψηφίσουν δαγκωτό Δούρου και Σακελλαρίδη στον β! γύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίκειται και νέα μείωση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την ελληνίδα επίτροπο κ. Δαμανάκη.

    Σύμφωνα με την ίδια, «εδώ και 1-2 χρόνια συζητείται εντόνως στην Κομισιόν, το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα»!

    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;;;

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ζώα-ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση